promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Vigyázz, óriási veszélyre figyelmeztet a Tesco, jobb ha azonnal tudsz róla
Borítókép:  Profimedia - illusztráció
Helyi Hírek
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Nagyon vigyázni kell a digitális térben.

Mintha megváltozott volna a világ, az utóbbi diőben egyre több átverésről és próbálkozásról lehet hallani, amikor is csalók próbálják átejteni a felhasználókat egy-egy jól bejáratott brand, márka vagy termék nevében. Az utóbbi időben már a Facebook is egyre több figyelmeztetést adott ki, hogy a Messengeren keresztül is próbálkoznak a csalók, az ő esetükben valakinek a profilját akarják ellopni a szélhámosok.

De az új trend mostanában az sms-es átverés, illetve a nyereményjátékokkal történő becsapás vagy éppen csak próbálkozás. Épp ezért nagyon szemfülesnek kell lenni az online térben vagy éppen akkor, amikor kapunk váratlanul egy SMS-t, amelyeket már egyre nehezebb megkülönböztetni a valós, infármációkat is tartalmazó és tényleg releváns üzenetektől. A csalók egyre szofisztikáltabb, egy furmányosabbak, és tényleg arra hajaznak minden külsőségben is, hogy nehogy véletlen gyanút fogjunk.

A legújabb átverések a Netflix vagy éppen futárszolgálatok nevében keresnek meg minket, de ilyenkor már az első körben érdemes fiygelni, hogy menyni elgépelés van az üzenetben, a furán álló ékezetek is jelezhetik, hogy bizony valami nagyon nem kóser. De azt is érdemes megnézni, hogy milyen linkre, oldalra próbálnak átirányítani minket, mivel sokszor ezeken is rögtön lehet látni, hogy valami nem stimmel.

Pár nappal ezelőtt a magyar Tesco Facebook-oldalán jelent meg egy veszélyre felhívó figyelmeztetés. A Tesco csalók jelenlétre figyelmeztet, akik bizony visszaélnek az áruház nevével. Mint írják, a csalók hamis nyereményjátékot hirdetve próbálnak adatokat kinyerni a gyanútlan vásárlókból. Majd azt is hozzáteszik, hogy aktuális nyereményjátékaikról minden esetben tájékoztatást adnak hivatalos Facebook és Instagram csatornájukon, valamint a tesco.hu weboldalon.

A részletes fiygelmeztetés IDE kattintva érhető el.

Nagyon vigyázni kell hát, és időben tájékozódni, például olyan videók megnézésével, amelyek bemutatják nekünk az átverések fajtáit:

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás