promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Brutális dolog történik a Facebook-on, óriási baj lehet a láthatáron
Borítókép:  Profimedia - illusztráció
Tech & Tudomány
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Fontos, hogy erről minél hamarabb tudj. Magyarországon is terjed már.​

A digitális világban már sehol sem lehetünk biztonságban, hiszen minden lépésünk közepette megtörténhet a baj, így nagyon kell figyelni. Nem véletlen, hogy folyamatosan lehet olvasni az interneten olyan cikkeket, amelyekben elmondják, hogy milyen árulkodó jelek alapján lehet kiszűrni az átverős leveleket, a behúzós csalásokat vagy éppen azokat az üzeneteket, amelyek nagy bajt okozhatnak a gépünkön, mivel a benne szereplő link egy olyan oldalra mutat, amely meg akar téveszteni minket.

De mindig vanank szerencsére olyan jelek, amelyek tudatában nagyon könnyen tudunk cselekedni.

A Facebook-on most egy elképesztő átverés terjed, csalók nagyon aljsa módszert használva próbálják feltörni a fiókunkat. Minden pedig egy üzenettel kezdődik. Mint a 24.hu is írja, a csalók Messenger-üzeneteket küldenek azoknak, akiket át akarnak verni, méghozzá azok barátainak a nevében, tehát nagyon kell figyelnünk ezeknek az üzeneteknek a küldőire is, hiszen már itt megkezdődik az aljas átverés.

A 24.hu közli is, hogy milyen üzenet (vagy valami hasonló) lehet az, amit kaphatunk a csalóktól:

"A Facebook-omat blokkolták, és azt mondták, válasszak ki 5 barátot, akik segítenek nekem az ellenőrző kód megszerzésében, és te is azok közé tartozol. A Facebook küld neked egy kódot, te pedig elküldöd nekem, hogy helyesen tudjam beírni. Jó?"

Ha pedig reagálunk az üzenetre, e-mail címünkre érkezik egy kód, így pedig tovább folytatódik az átverés, és ha visszaküldjük a kódot, az átverő fél át is veheti a fiókunkat, és utána bizony már nagy baj lehet, így nagyon kell figyelni. Érdemes azt tudni, hogy a barátok segítségével történúő azonosítás a Facebook-on nem létező funkció, tehát ebből már leszűrhetjük, hogy át akarnak verni minket. 

Íme egy válogatás arról, hogy mikbe futhatunk még bele az interneten, és ha ilyeneket látunk, azonnal kezdjünk el gyanakodni:

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás