promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Óriási lehúzás az Algopyrin: már fillérekért megkaphatod ugyanazt a fájdalomcsillapítót a gyógyszertárakban
Borítókép:  Profimedia - illusztráció
Helyi Hírek
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Az Algopyrin valóban az elsőszámú fájdalom- és lázcsillapító a gyógyszertárakban, de van ennél olcsóbb megoldás is.

Az infláció nem csak a boltokban, élelmiszervásárláskor okoz nekünk kellemetlen pillanatokat, hanem a patikában is. Sokan beleesnek abba a hibába, hogy rengeteg gyógyszert felhalmoznak otthon a fiókban, így amikor betegek lesznek, ezeket csak elő kell venni gyorsan.

Persze ez rém praktikus, de van, hogy sok készítményt nem használunk fel közülük, és ki kell dobnunk őket a végén, ez pedig elég nagy pazarlás. Sokan abba sem gondolnak bele, hogy a gyógyszertárban is lehet okosan vásárolni. Itt azt tudjuk kihasználni, hogy ugyanazt a hatóanyagú készítményt vesszük meg jóval olcsóbban.

Ezek a készítmények az úgynevezett generikumok. Ezektől azért nem kell tartanunk, mert ugyanazokat az aktív összetevőket és ugyanolyan arányban tartalmazzák, mint az eredeti gyógyszerek.

Tehát a gyógyhatásukat tekintve megegyeznek az eredeti gyógyszerrel, azonban jóval olcsóbban hozzájuk tudunk jutni. A generikumok az eredeti gyógyszer szabadalmának lejárta után jelennek meg a gyógyszertárakban.

Az Algopyrin továbbra is ott van szinte minden háztartásban, mivel az elsőszámú fájdalom- és lázcsillapító gyógyszer hazánkban. A népszerű készítmény hatóanyaga a metamizol- nátrium, de ezt már rengeteg más gyógyszerben megtalálhatjuk.

A gyógyszertárakban ha az Algopyrin mellett tesszük le a voksunkat, akkor bizony több mint 3 ezer forintot kell kifizetnünk a 20 darabos kiszerelésért. Viszont sok olyan generikum van, ami metamizol- nátriumot tartalmaz, de az ára sokkal kedvezőbb.

Az Algopyrin helyett választhatjuk például az Optalgint, a Panalgorint, vagy az Algozone nevű készítményt is. Ezeket a gyógyszereket jóval kedvezőbb áron fogjuk megkapni. A Teva Gyógyszergyár által kínált Optalgin például már 500 forint alatt beszerezhető.

Szóval, ha azt akarjuk, hogy a gyógyszertárban is spóroljunk egy kicsit, akkor nyugodtan kérjünk generikumot a patikában, és az eladók segíteni fognak nekünk. Aki azonban nem szeret változtatni a régi szokásokon, az persze maradhat a jól bevált Algopyrin gyógyszernél.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás