promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Balogh Levente és Tomán Szabina együtt próbálják lehúzni az embereket? Gusztustalan álhír terjed a Cápák között befektetőiről
Borítókép:  rtl.hu
Helyi Hírek
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Mocskos álhír terjed a Cápák között milliárdos befektetőiről.

2020-ban a Cápák között közösségi oldalán hívták fel a figyelmet arra, hogy egyesek megpróbálnak visszaélni a műsor sikereivel. 2022 végén pedig Balogh Levente, Tomán Szabina, Moldován András, Lakatos István, és Balogh Péter nevével kezdtek el terjedni álhírek, amiknek az volt a céljuk, hogy gyanús kriptovalutás bizniszelésbe rángassák bele az óvatlan internetezőket.

A csalók akkor az RTL népszerű üzleti showműsorának 5. évadára való jelentkezési időszakát használták fel arra, hogy tőrbe csaljanak minél több embert.

Ez az eset most fél év után újra megismétlődik, de a csalók ezúttal a Cápák között 6. évadát használják fel céljuk eléréséhez.

Az RTL maga hívta fel a figyelmet arra, hogy ismét álhírek és átverések terjednek a műsor befektetői nevében. Éppen ezért nagyon fontos, hogy ha olyan oldalakba botlunk, amik Balogh Levente, Tomán Szabina, Moldován András, Lakatos István és Balogh Péter nevében próbálnak pénzügyi szolgáltatásokat hirdetni, azoknak semmiképp se dőljünk be.

„A nyitóképen látható oldalon szereplő összes, a műsorral kapcsolatos állítás, valamint a Cápáknak és a műsorban feltűnő vállalkozóknak tulajdonított megszólalás valótlan”

- közölte az RTL.

Hozzátették, hogy ha megjelenne előttünk egy olyan oldal, ami kinézetre bár ismerős lehet, de az URL-je gyanakvásra adna okot - mint például financialpronews.com -, akkor érdemes olvasatlanul bezárni a böngészőablakot; a bankkártya adatainkat pedig szigorúan tilos megadni az ilyen oldalakon, hiszen a Cápák között befektetői sosem állnának olyan biznisz mellé, ami előre lekéri az adatainkat.

Nem titok már, hogy hamarosan visszatér az üzleti showműsor a képernyőre. A Cápák között 6. évadára még mindig lehet jelentkezni.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás