promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Bekeményített a MÁV, amivel sokkolta is az utasokat - innentől tutira senki sem fogja ezt csinálni
Borítókép:  Profimedia - illusztráció
Helyi Hírek
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

A MÁV közölt mostanában jó híreket, de ha a vasúttársaságnak olyan kedve van, akkor egyszerűen a szívbajt tudja hozni az utasokra, és ezt meg is tette.

Indul a nyári szezon a MÁV-nál is, és erre a hazai vasúttársaság is gőzerővel készül. Bár még nem vagyunk benne száz százalékosan a vakációs szezonban, de a hőmérséklet egyre melegebb lesz. A MÁV ehhez igazodva már sűrűbben indít vonatokat a Balatonhoz.

A már több mint 330 ezer vármegye- és országbérlet tulajdonos érdeklődése az előszezoni menetrend bevezetésével tovább fokozódott a balatoni járatok igénybe vételével kapcsolatban. A legfontosabb tudnivaló az, hogy a főváros és a Balaton között a több, sűrű megállási rendű, jellemzően 1-2 óránként közlekedő InterRégió vonatokon kivétel nélkül érvényesek az országbérletek.

Közben hazánkban két vasútállomás kaphatta vissza eredeti arculatát a Magyar Falu Programnak köszönhetően. Május 11-től a Békés vármegyei Okány, május 12-től pedig már a Hajdú-Bihar vármegyei Biharnagybajom utazóközönsége is élvezheti a megújult állomásépületek előnyeit.

A MÁV tehát próbál újítani, szépíteni, és közben gőzerővel készül a nyár szezonra, ahol nagy lesz a hajtás.

A magyar vasúttársaság persze olykor bekeményít, és úgy dönt, hogy sokkolja picit az utasokat. A MÁV biztonságért és tájékoztató anyagokért felelős vezetői olyan videót tettek közzé, amiből egy életre meg tudja tanulni az ember, hogy tilos a sínre lépni.

A felvételen látható lány hála égnek nem érte halálos baleset, de a MÁV valószínűleg tudott volna ennél durvább videót is előhúzni a kalapból.

„A motorvonatvezető, amint meglátta a gyalogost azonnal gyorsfékezni kezdett és hangjelzést adott. Mindig nézz körül! A vasút veszélyes üzem, közlekedj körültekintően! Érj haza biztonságban!”

- írta a vasúttársaság.

A videóban látható lány ugyebár elköveti azt a hibát, hogy csak a jobbról érkező vonatot kémleli, balra egyáltalán nem figyel, pedig a közlekedésben aranyszabály, hogy először mindig balra nézünk szét, hogy érkezik-e arról valami. Nagy szerencséje van, hogy közben már elkezdett visszabaktatni a sínekről, mert ebből halálos baleset is lehetett volna.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás