promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Figyelmeztet a MÁV: te is pórul járhatsz, ha így szállsz fel a vonatra!
Borítókép:  A kép illusztráció. Forrás: Profimedia
Helyi Hírek
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

A MÁV bejelentése mindenkit érint, aki vonattal akar lemenni a Balatonhoz.

A MÁV azt tapasztalta az elmúlt években, hogy a magyarok közül sokan már tavasszal elindulnak a Balatonhoz, hogy ott pihenjenek, kiránduljanak, biciklizzenek. Éppen ezért nemcsak a nyári hónapok idején, hanem már előtte egy hónappal, egészen pontosan május 15-től sűrűbb eljutást biztosítanak a magyar tengerhez, emellett növelik a kerékpárszállítási kapacitásokat, hogy minél többen le tudják vinni a kétkerekűt.

Ez azért is örömteli bejelentés, mert a kormány által létrehozott új vármegye- és országbérlet igen szimpatikus a magyarok körében, egyre többen váltanak ki ilyen bérleteket, és utazgatnak szerte az országban. Emiatt azonban komoly zsúfoltság alakulhat ki a Balaton irányába tartó vonatokon, ennek elkerülése érdekében a MÁV május 15-től vezette be azt a változást, miszerint

a balatoni InterCity vonatokra kötelezően kell helyjegy, a feláras járatokra viszont már nem érvényes az országbérlet.

A Telex egyik olvasója számolt be róla, hogy május 8-án vásárolt egy országbérletet, amit pár nappal később már nem fogadtak el neki az InterCity-n.

Ezzel kapcsolatban a MÁV azt közölte, hogy a kétóránként induló Balaton IC-n kötelező a helyjegy váltása az expresszvonati és az InterCity vonatrészbe is, a nem helyjegyköteles részen azonban érvényes az országbérlet.

A társaság hozzátette, hogy május 15-től nem lehet közvetlenül országbérlettel utazni Budapest és Keszthely között, de ez csak azokat az utasokat érinti, akik Budapestről utaznának Keszthelyig, ugyanis az új bérletekkel több vonattal is lehet utazni például Siófoktól Keszthelyig, nem beszélve a Volánbusz járatairól.

Magyarán Siófokig még el tudunk jutni az országbérlettel, Keszthelyig már nem.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás