promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Utasként pénzt gombolhatsz le a MÁV-ról, de rengetegen nem is tudnak erről a kiskapuról
Borítókép:  Profimedia - illusztráció
Helyi Hírek
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Magyarországon persze ehhez az is kell, hogy késsen a vonatod a MÁV-nál, de hát ez bőven elő szokott fordulni.

Ha nincsen autónk, és hosszabb utat kell megtennünk Magyarországon, akkor a két legnépszerűbb szolgáltatás a telekocsi, a másik pedig a vonat. Előbbi ugyebár sok embert csábított anno az árral, de amióta megnőtt a benzin ára, azóta ott sem tudunk annyira sokat spórolni.

A MÁV-START járatain tavaly közel 97 millió, a MÁV-HÉV járatain 63 millió fizető utas utazott vonattal. Ennél a statisztikánál persze azt is figyelembe kell venni, hogy akkor év elején még bőven lehetett érezni a koronavírus-járvány negatív hatásait. Érdekes statisztika az is, hogy a legforgalmasabb nap augusztus 26-a volt, amikor 316 ezren vették igénybe a vasutat.

A MÁV igyekszik fejlődni mindenben, és maximálisan kiszolgálni az utasok igényeit. Persze a sok pozitívum mellett azért nem árt ránézni a negatív adatokra. Ebben benne van az is, hogy Magyarországon a vonatok naponta 150-200 órát késnek összesen, ami afféle középértéknek számít.

Még az is valószínűleg belefutott már késésbe, aki nem utazik olyan gyakran vonattal. Sokan persze nem tudnak egy kiskapuról, ami nem más, mint a kártérítés. A MÁV bizony pénzt fizet nekünk vissza, ha késik a vonat.

Ezt Tikos Gergő az üzleti TikTok-csatornáján ügyesen be is mutatta mindenkinek. Persze ilyen 5-10 perces késésekért nem tudunk rácsapni a MÁV asztalára, hogy kérjük vissza a pénzünket. Ha a késés 30 és 119 perc között van, akkor a menetjegy árának a 25, míg több mint 120 perces késésnél a menetjegy árának az 50 százalékát tudjuk visszaigényelni.

A TikTok-videóban láthatjuk a példában, hogy ha valakinek például 35 percet késett a vonata, akkor már jogosult a kártérítésre. Ha 2 ezer forintért vette a vonatjegyet, akkor 500 forint ebben az esetben visszajár. Fontos tudni, hogy a MÁV minimum 1000 forintot ad vissza. Ebben az esetben az 500 forintot felírják, és amint összejön az ezer forint, vagy ennél több, akkor utalnak.

Aki még jobban el szeretne merülni a témában, az ide kattintva megteheti a MÁV honlapján. Jó tudni erről a kiskapuról, de a többség persze továbbra is azért fog szurkolni, hogy ne késsen a vonat.

@gergopenzugyek Késett már vonatod? ha nem, küldd tovább annak a barátodnak, aki sokat vonatozik #vonat #máv #késés #utazás #közlekedés #tippek Monkeys Spinning Monkeys - Kevin MacLeod & Kevin The Monkey
Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás