promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Alaposan ráfázol, ha ezt a vajat teszed a kosaradba Magyarországon – a termék nem muzsikált túl jól a teszteken
Borítókép:  Profimedia - illusztráció
Helyi Hírek
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Magyarországon ráadásul ez a legdrágább vaj a szupermarketekben.

Az infláció sajnos továbbra is megkeseríti az életünket, így a többség már úgy megy vásárolni, hogy alaposan átnézi az akciós újságot. A felmérések szerint állítólag a magyarok többsége a minőségről nem igazán akar lemondani, inkább mindenből egy kicsit kevesebbet teszünk a kosarunkba, hogy spórolni tudjunk.

A margarin mellett Magyarországon nagy kedvenc a vaj, amit nem csak sütéshez és főzéshez szoktunk használni, hanem például szendvicsekhez is. Mivel elég drága ez az alapanyag, így azt is érdemes alaposan megvizsgálni, hogy melyik a legjobb a piacon, és annak milyen az ára.

Hála égnek a Maradok a pénzemnél nem áll le a tesztekkel, így most 80 százalék zsírtartalom feletti vajakat kóstoltak. Persze továbbra is úgy, hogy nem befolyásolt senkit a márka, mivel nem tudták, melyik vaj kihez tartozik.

A vakkóstoláson 12 ember vett részt, akik laikusok, vagy Magyar Ár-Érték Arány Kutató Egyesület tagjai voltak. A vásárlásnál arra is figyeltek, hogy ne melegedjen fel a vaj, így hűtőtáskában vitték a helyszínre, de végül azt már szobahőmérsékleten fogyasztották. Azért döntöttek úgy, hogy minden vajat megkóstolnak 80 százalék zsírtartalom felett, mert szerettek volna teljes piaci körképet mutatni a vásárlóknak.

Érdekes módon a Président márka szerepel a lista élén. Ez azért is meglepő, mert az egyik legdrágább vaj Magyarországon. A tesztelők azt írták, hogy ízében natúr, kevésbé édes, kevésbé tejszínes. 6,9 ponttal zárt a Tarka vaj, valamint a piros logós Auchan vaj is. Ide kattintva már el is kezdhetjük böngészni a teljes listát.

Megosztott bronzérmet kapott az Ammerländer márkázott vaj, valamint ALDI Desira márkázott vaj. A második helyre a Kerrygold ír vaj került, míg a dobogó legfelső fokát a SPAR Ír vaj kaparintotta meg. Ez érte el a legmagasabb, 8,5 pontos értékelést a 10-ből.

A Sparnak a vaja alapból is megéri, mivel 200 grammos kiszerelésű, és alig kerül többe ezer forintnál. Aki ezek mellett sem akarja letenni a voksát, az nyugodtan készíthet magának otthon házi vajat.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás