promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Soha nem látott drágulás jön Magyarországon, 25 százalékkal emelik meg az árát - ennek nem fognak örülni a mekirajongók
Borítókép:  A kép illusztráció. Forrás: Profimedia
Helyi Hírek
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Drasztikus, kétszámjegyű drágulás várható.

2023 áprilisában 24 százalékon állt az infláció Magyarországon. Nagyjából ennek az értéknek megfelelő drágulás várható az összes magyarországi McDonald's étteremben. Öröm az ürömben, hogy a kétszámjegyű áremelés nem mindenkit fog érinteni.

Kétségtelen, hogy egyre jobban megéri majd az étteremben megenni az ebédünket, vagy a munka utáni sajtburgerünket, ugyanis a magyar meki vezetősége úgy döntött, hogy

25 százalékkal emelik meg az elviteli díjat, vagyis 80 forintról 100 forintra ugrik.

Az elviteli díjat 2022. szeptember 1-jén vezették meg a magyarországi McDonald's-okban, amit a drive-on történő vásárlások, valamint az éttermekben elvitelre kért rendelések után számolnak fel, vásárlási tranzakciónként egyszer, függetlenül attól, hogy mekkora értékű rendelésről van szó

A meki tavaly azt közölte, hogy az elviteli díj bevezetésére azért volt szükség, mert az elviteles vásárlások miatt megnövekedtek a többletköltségeik, amit részben ezzel a tranzakciós díjjal próbálnak kompenzálni.

Vannak, akik már akkor felháborítónak tartották, hogy a meki plusz pénzt kér el az elviteles rendelések után, de egy vásárló korábban bebizonyította, milyen könnyen kijátszható ez a rendszer: helyben fogyasztásra kért a menüt, majd visszament, és külön kért egy papírzacskót is.

Azt egyelőre nem tudni, hogy a magyarországi McDonald's most miért emelte meg hirtelen az elviteli díját.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás