promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Újra megszűnik egy magyar rádió - ez lesz helyette
Borítókép:  Profimedia (illusztráció)
Helyi Hírek
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Súlyos döntés született a népszerű budapesti rádióról, kirúgás lesz sok magyar szakember sorsa.

Sajnálatos hírt kell közölnünk az egyik legnépszerűbb fővárosi rádióállomás rajongóival, ugyanis a Karc FM a legújabb információk szerint nem csak nevet, de tartalmas és jó eséllyel minőséget is fog váltani. A 24.hu cikke egyenesen már arról értekezik, hogy a kötődései ellenére is akár a rádió fél szakmai stábja a kirúgás sorsára juthat, amennyiben nem történik valamilyen drámai változás az illetékesek elképzelésében. Aligha fog, ugyanis állítólag már küszöbön áll a változtatás, amely arculat váltással is fog járni: júniusban érkezhet a megújult, jó árasított rádió.

Az értesülés szerint a kreatív szakemberek nagy része távozhat alig két hét múlva, bár arról már a Media1 infója sem értekezik, hogy esetleg kaphatnak-e munkát a tulajdonképpen "testvérükké" váló Hír TV-nél. Ugyanis a televíziós.csatorna adásait fogja részben, természetesen hanganyagában átvenni a felfrissülő rádió, mely 2016-ban kezdte meg eredeti működését a 105,9 Mhz-es ultrarövidhullámon. Alig két éve "költözésre" került sor a frekvenciát illetően, azóta "lakik" a Karc FM a 95,3 Mhz-en, ahol egykoron a szé pemlékű Klubrádió volt hallható. 

A cikk arról ír, hogy a Karc sajátgyárású műsorai (amelyek éppen a leghallgatottabbak) közül kevés marad meg, helyettük érkeznek majd az alighanem csapatbővítésen áteső Hír TV-től anyagok.

Sőt, a 24.hu szerint "már egyes műsorokat fel is számoltak" a sorsdöntő változás előtt álló rádió döntnökei. Állításuk szerint lehetséges, hogy valakinek lesz munkája majd a televíziónál, ám ez egyáltalán nem garantált az eltávolított munkatársak többsége számára. Maradni szinte biztosan fog viszont a műsoron az egyre népszerűbbnek számító Paláver adása a hallgatók legnagyobb örömére. 

A 24.hu zárásként megemlíti, hogy a Karc FM karcsúsítása szinte biztosan a spórolás tényére vezethető vissza, lévén a rádióállomásnak eddig még csak fizetnie sem kellett az államnak, amelytől ingyen kapták a frekvenciájuk használati jogáért.  

 

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás