promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Mi az igazi neve a magyar sztárrádiósnak, Cooky-nak? Itt az igazság
Borítókép:  YouTube.com/TV2Magyarország (screenshot)
Zene, Film & Kultúra
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Erre gondoltál volna?

Rengeteg sztár, híresség és celeb él úgy, hogy a nyilvánosságban, a nyilvánosság előtt csak a művészneveiket ismerjük, az igazit nem. Korábbi sorozatunkban már rengeteg magyar és külföldi híresség igazi nevét feltártuk már előttetek, hiszen a művésznév felvétele, vagy éppen a becenév hivatalos használata a nyilvánosság előtt nem magyarországi kuriózum, a világ minden táján találkozhatunk vele, de persze főleg Hollywoodban,

a világ nagy forgatagában, ahol egy nagyon jól megválasztott név, már megelőlegezheti a világhírnevet is.

Cooky ma Magyarországon az egyik leghíresebb rádiós műsorvezető, talán nincs is olyan magyar ember, aki legalább hallomásból ne ismerné a hírességet, aki a műsorvezetős mellett lemezlovas és pilóta is. Cooky-ról mindenki azt gondolja, hogy francia származású, pedig ez csak részben igaz, hiszen édesapja részéről magyar származású. Az anyanyelve azonban a francia, magyarul csak később kezdett el tanulni.

Párizsban nőtt fel, majd egy élmény hatására döntötte el, hogy rádiózással szeretne foglalkozni. Kezdetben Franciaországban dolgozott rádiósként, méghozzá az ország egyik leghíresebb műsorszolgáltatójánál. És itt ragadt rá az a művésznév, a Cooky, ami alapján ma is ismerjük őt. Majd a kilencvenes évek derekától kezdett el újabb ikonikus szerepben is feltűnni, ekkor lemezlovasként is elkezdett dolgozni.

De akkor mi is Cooky igazi, teljes neve?

Szelba Christian George

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás