promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Ferenc pápa csúcsverdáját a Hungaroringen is kipróbálhatod, de jobban jársz, ha a Need for Speed-ben teszel vele néhány kört
Borítókép:  Profimedia
Helyi Hírek
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Mindenki meglepődött volna, ha Ferenc pápa elkezd száguldozni a Lamborghini Huracannal.

A hónap eleje egy igazán különleges hétvége volt Magyarországon, és nem csak azért, mert a május elseje pont hétfőre esett. Ferenc pápa ismét meglátogatta hazánkat, akinek igazán sűrű volt a programja Magyarország fővárosában. Akik nem lehetettek ott személyesen, az a közmédia televízió- és rádiócsatornáin, valamint internetes felületein tudta követni a katolikus egyházfő apostoli útját.

Ferenc pápa kifejezte a háláját mindenkinek, aki részt vett az út megvalósításában és kísérte őt az imájával Magyarországon, vagy a határokon túlról. Az egyházfő kiemelte, hogy budapesti tartózkodása során minden magyar szeretetét érezte.

Ferenc pápa a híveket a budapesti Kossuth Lajos téren bemutatott szentmisén arra kérte, hogy próbáljanak olyanok lenni, mint Jézus.

Hasonlatként vette elő, hogy Isten fia egy nyitott kapu, olyan, ami senki előtt nem csapódik be, amelyen mindenki beléphet és megtapasztalhatja az Úr szeretetének és megbocsátásának szépségét. A katolikus egyházfő szerénysége továbbra is le tudja nyűgözni az embereket. Bár az egyház hagyományai miatt rengeteg olyan dolog van, ami megköveteli a fényűzést, de Ferenc pápa ezeknek abszolút nem híve. A full extrás korábbi Mercedes pápa mobilba sem volt hajlandó beülni, ami szerinte olyan, mintha egy szardíniás dobozban lenne.

Ferenc pápa egyszer egy luxuskocsit is kapott ajándékba, ami nem más volt, mint egy Lamborghini Huracan. Ahogyan Magyarországon is láthattuk, az egyházfő inkább a kis Fiatjával rótta a köröket Budapesten. Ennek lehet jobban örült volna a sofőrje, ha egy Lamborghinit vezethet, de az autó már régóta nincsen meg.

Az egyházfő eleve úgy fogadta el a luxusautót, hogy ha azt később aukcióra bocsáthatja. Az egyedi Huracánért 715 ezer eurót fizetett ki egy spanyol autókölcsönző cég. Ferenc pápa az ebből befolyó összeget jótékonysági célra ajánlotta fel. Ennek az egyik részét például az afrikai országokban orvosi ellátást biztosító szervezetek munkájának támogatására költötték.

Ha a Lamborghini Huracánt nem a Need for Speedben akarod kipróbálni, akkor a Hungaroringen is beleülhetsz. Persze nem olcsó, mivel két kör vele 159 ezer 900 forintba kerül. Ha még egy kört, valamint fotócsomagot is szeretnél hozzá, az plusz pénz.

Szóval Ferenc pápa sosem tagadta, hogy imádja a Lamborghinit, de a luxusverdák abszolút nem az ő stílusát képviselik.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás