promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Gyomorforgató, amit a benzinkút dolgozói műveltek - a dühös magyarok börtönbe küldenék az enyveskezű tolvajokat
Borítókép:  A kép illusztráció. Forrás: Profimedia
Helyi Hírek
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Pénzzel teli tárcát adott le a benzinkúton, aztán olyasmi történt, amire a becsületes megtaláló sem gondolt volna.

Megdöbbentő esetről számolt be a hivatalos honlapján a Soproni Járási Ügyészség. Még 2022 decemberében történt, hogy egy férfi az egyik helyi benzinkúton felejtette a pénztárcáját. A becsületes megtaláló azonnal átadta az ott dolgozóknak - nyilván a legtöbben ugyanezt tették volna, vagy magukkal vitték volna, és a közösségi médián keresztül kutassák fel a tulajdonosát.

A három benzinkúti alkalmazott ahelyett, hogy félretették volna a tárcát - hátha visszajön érte a gazdája -, bevitték az öltözőbe, ahol nincsen felszerelve biztonsági kamera, és a benne lapuló 216 ezer forintot egyenlően elosztották egymás között.

Az Ügyészség azt írja, hogy a három gyanúsítottal szemben az eljárást közvetítői eljárás céljából felfüggesztették. Közülük ketten a közvetítői eljárásban részt vettek, köztük és a sértett között megállapodás született,

így az eljárást az ügyészség ezen két elkövetővel szemben megszüntette.

Hozzátették, hogy a harmadik elkövető azonban kivonta magát az eljárás alól, nem született megállapodás közte és a sértett között, így aztán vele szemben az eljárás folytatódott, melynek során az ügyészség vádat emelt vele szemben. Az ügyben a Soproni Bíróság fog döntést hozni a későbbiekben, a pénz viszont már visszakerült jogos tulajdonosához, azt a három elkövető közösen térítette meg neki.

Az eset mélységesen felháborította a magyar embereket, véleményük szerint a benzinkút mindhárom dolgozójának kijárna a börtön - még ha nem is mindannyian ugyannyit kapnának érte.

„Börtönbe velük!”

„És az ember így bízzon meg az alkalmazottakban, milyen világban élünk?!”

„Soproniként szégyellem, hogy az én városomban történt ez”

- írták a kommentelők.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás