promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Kiakadt a rendőrség, így változhat a KRESZ? Lehet később büntetni fogják, ha így vezetünk
Borítókép:  Profimedia - illusztráció
Helyi Hírek
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Magyarországon a rendőrség még csak figyelmezteti a sofőröket, ha így vezetnek, de lehet később büntetni is fogják.

A Borsod-Abaúj-Zemplén Vármegyei Rendőr-főkapitányság Encsi Autópálya Alosztályának munkatársai azt igyekeztek ellenőrizni, hogy mindenki megfelelően használja-e a biztonsági övet. A KRESZ ugyebár kötelezővé teszi a biztonsági öv használatát, és persze azt is kimondja, hogy minden gépjárműben ott kell lennie.

Magyarországon a rendőrséget néha az sem hatja meg, ha valamiért a biztonsági övet nem tudjuk használni, például az autó hibája miatt nem csatlakozik a helyére. Lakott területen belül, 10 ezer forint a büntetés, ha az utas nem használja, míg az autópályán, vagy autóúton ennek a duplája.

Közben a rendőrök kiszúrtak valamit, ami igazán veszélyes, mégis számtalan sofőr csinálja. Magyarországon rengetegen kényelmesnek hiszik, ha papucsba, vagy mezitláb vezetnek. Ezt ugyan jelenleg semmilyen szabály nem tiltja, de mégis rendkívül balesetveszélyes.

A sima strandpapucs például csökkenti a vezető képességét a pedálok kezelésére, ami be is akadhat a pedálokba, és megakadályozhatja a gépkocsi vezetőjét a megfelelő reagálásban. A közlekedési rendőrök erősen nem ajánlják, hogy bárki így vezessen, mivel szerintük ebben az esetben a biztonság sokkal fontosabb, mint a kényelem.

A KRESZ-ben tehát semmi nem tiltja a papucsban vezetést, szóval Magyarországon a rendőrség csak figyelmeztetni tud emiatt, büntetni nem. Azonban mivel rengeteg sofőr csinálja, elgondolkodtató kérdés, hogy meg fog-e emiatt változni a KRESZ a közeljövőben.

A legtöbb európai országban a strandpapucs nincs kifejezetten tiltva, de a strandpapucsban vagy mezítláb vezetés akár büntetést vonhat maga után, a balesetveszély miatt. Később kiderül, hogy ezt Magyarországon is bevezetik-e.

Közben országos közlekedésrendészeti akciót tart a rendőrség hétfőtől vasárnapig. A ROADPOL Operational Group (Európai Közlekedésrendészeti Szervek Hálózata Műveleti Csoport) éves terve alapján végzendő összehangolt akció elsősorban a tehergépjárművek és autóbuszok, valamint vezetőik ellenőrzésére terjed ki.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás