promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Azonnali változás a rezsinél: felére csökken hétfőtől
Borítókép:  A kép illusztráció. Forrás: Profimedia
Helyi Hírek
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Rendkívüli bejelentés a rezsicsökkentésről.

Magyarország kormánya az elhúzódó háborúra és a szankciós energiaválságra való tekintettel úgy döntött, meghosszabbítja a magyar családokat védő rezsicsökkentést, ami azt jelenti, hogy május 1-jétől is az eddigi árakon juthatunk áramhoz és gázhoz az átlagfogyasztás mértékéig.

Az árak sem az rezscsökkentett, sem pedig a piaci szférában nem változnak, vagyis a magyarok továbbra is a teljes fűtési szezonban alkalmazottakkal megegyező árakat fognak fizetni.

Nem ez az egyetlen bejelentés, ami a rezsivel kapcsolatos: az Energiaügyi Minisztérium közölte, hogy május 1-je, hétfőtől a lakossági piaci ár szintjére, vagyis 165 forintról 70 forintra csökken az egyetemes szolgáltatásban ellátott mikrovállalkozások sávhatár feletti áramára. Szintén egy másik kormánydöntés alapján, ugyancsak május 1-jétől az MVM Csoport kevesebb mint felére csökkenti Váltó fixtarifáit a gázszolgáltatásban mintegy 14 ezer, az áramellátásban közel 17 ezer nem lakossági ügyfele számára.

Az Energiaügyi Minisztérium tájékoztatása értelmében a legfeljebb 10 főt foglalkoztató, és legfeljebb 2 millió euró árbevételű cégek a családoknál követett gyakorlat mintájára a 4606 kilowattórás sávhatáruk alatt és felett eltérő áron kapják a villamos energiát. Az átlagfogyasztást meghaladó felhasználás esetén május 1-jétől áramáraik a lakossági piaci ár szintjére, az eddigi kilowattóránként 165 forintról 70 forintra csökkennek.

Azoknak a partnereknek, akik a kereskedelemhez, építőiparhoz, feldolgozóiparhoz, turizmus-vendéglátáshoz tartoznak, a kormány döntése alapján az MVM Next hétfőtől jóval olcsóbban biztosítja az áramot és a gázt.

Mit is jelent ez a gyakorlatban?A szolgáltatási jogviszony létrejöttekor rögzítettekhez képest az áramdíjuk 59 százalékkal, kilowattóránként 196 forintról 80 forintra, egy megajoule gáz díja pedig 52 százalékkal, 21 forintról 10 forintra csökken. Járulékos összegek csak ezen az összegen felül jelentkezik majd,

de mértékük nem változik.

Mindazokat, akik érintettek ebben az árváltozásban, az MVM Next tájékoztatni fogja vagy közvetlen megkeresésben, vagy postai úton.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás