promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Fontos bejelentést tett a magyar kormány, évek óta erre várt az egész ország, végre eljött a pillanat
Borítókép:  Illusztráció / Profimedia
Helyi Hírek
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Hatalmas örömhírt osztott meg az emberekkel a magyar kormány.

Valószínűleg mindenkinek nagyon távolinak tűnik már az az időszak, amikor 2020-ban elkezdett tombolni Magyarországon is a koronavírus-járvány, és mindenkinek teljesen megváltozott az élete. Maszkot kellett hordanunk, szinte mindenhol átváltottak home office-ra, vártuk a vakcina elkészülését (majd azt, hogy beadják nekünk), és majdnem az összes olyan programnak búcsút mondhattunk, ami több embert is érintett – de végül sikerült közösen átvészelnünk a járvány nehézségeit.

A koronavírus-járványt azóta is próbálja elfelejteni az egész ország, hiszen egy nagyon szomorú és megterhelő időszak volt mindenki számára, amire nem jó visszagondolni. Persze még jelenleg is vannak olyan dolgok, amik abból az időszakból maradtak meg, hiszen például sok helyen azóta is home office van, illetve a kötelező maszkviselés is feltűnik helyenként – utóbbival kapcsolatban érkezett most egy kifejezetten jó hír, aminek biztos, hogy nagyon sokan fognak örülni.

A magyar kormány bejelentette, hogy május 1-től eltörlésre kerül a kötelező maszkviselés, vagyis hétfőtől az egészségügyi, illetve a szociális intézményekben sem kell kötelező jelleggel maszkot hordaniuk az embereknek – sokan vártak már erre a pillanatra, hiszen vannak, akiknek hatalmas kényelmetlenséget okozott, hogy még mindig arc-, illetve szájmaszkot kell viselni ezeken a helyeken.

A Nemzeti Népegészségügyi Központ (NNK) is erről tájékoztatta az embereket, a kedvező járványügyi helyzettel indokolták a döntést. Ez azt jelenti, hogy sem az egészségügyi és szociális intézmények dolgozóinak, sem a látogatóknak nem kell május 1-től maszkot viselniük – de a kórházigazgatók saját hatáskörben továbbra is úgy dönthetnek egyes osztályokat érintően, hogy továbbra is kötelező a maszkviselés.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás