promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Rengetegen akarják Ferenc pápa halálát – az egyházfő magyarországi látogatása miatt a TEK is bekeményít
Borítókép:  Profimedia
Helyi Hírek
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Ferenc pápa most hétvégén újra Magyarországra látogat, és ezért hatalmas biztonsági intézkedésekre kell készülni a rendőrség, a TEK, és a titkosszolgálat részéről is.

Nagy a készülődés Magyarország fővárosában, mivel Ferenc pápa ismét hazánkba látogat április 28-án. Az egyházfő 41. külföldi látogatása lesz a péntektől vasárnapig tartó budapesti apostoli út. Kiemelték, hogy Ferenc pápa elsősorban azért érkezik Budapestre, hogy meglátogassa a Magyarországon élő keresztényeket, katolikusokat, és biztassa, megerősítse őket a hitükben.

A háromnapos látogatásra a Vatikán és a nemzetközi sajtó is készül. Magyarország az egyetlen ország Olaszországon kívül, amelyet Ferenc pápa kétszer is meglátogat.

Közben szigorú intézkedésekkel készül a hétvégi pápalátogatásra a TEK, a rendőrség valamint a titkosszolgálat is. Magyarország fővárosában a nagyrendezvények helyszíneit, a Kossuth teret és a Bazilika előtti Szent István teret csak többszöri átvizsgálás után lehet majd megközelíteni. Nem is gondolnánk, de rengetegen akarják Ferenc pápa halálát, ezért ő a kiemelten védett személyek közé tartozik a világon.

Az ATV híradójában Tarjányi Péter biztonságpolitikai szakértő megemlítette, hogy a katolikus egyházfő szerepel egyes terrorszervezetek halállistáin, így legmagasabb védelmet kell biztosítani a számára, ami elérhető.

A pápalátogatás helyszínein és az odavezető utak mentén is átvizsgálják a csatornahálózatot Budapesten, robbanóanyag, valamint fegyverek után kutatva. Erre az időre még az átvizsgálás után a csatornafedeleket is le fogják hegeszteni.

Az ATV híradója kitért arra is, hogy a TEK és a titkosszolgálat tényleg akciófilm-szerűen fog figyelni mindenre, és még mesterlövészek is fognak dolgozni azokon a részeken, ahol a Ferenc pápa megfordul. A rendőrség közben helikopterekkel, valamint drónokkal igyekszik kiszűrni minden gyanús tevékenységet.

A Ferenc pápa látogatása kapcsán elrendelt ideiglenes forgalomkorlátozások részletes tájékoztatója a rendőrség honlapján, a fővárosi közösségi közlekedéssel kapcsolatos tudnivalók pedig a Budapesti Közlekedési Központ weboldalán érhetőek el.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás