promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Azonnali bejelentés a magyar banktól, sokezer ügyfél járhat rosszul, ha nem tud róla
Borítókép:  A kép illusztráció. Forrás: Profimedia
Helyi Hírek
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Rendkívüli bejelentés jött az egyik magyar banktól, aminek sokan nem fognak örülni.

Mint ahogy arról már az összes ügyfelüket tájékoztatták, 2023. április 30-án egyesül az MKB Bank Nyrt. és a Takarékbank Zrt., amelyet követően a létrejövő bank MBH Bank Nyrt. név alatt, egységes arculattal fog továbbműködni. Természetesen mint mindig, ezúttal is a két bank egyesülése informatikai átállással jár, ami fennakadásokat okozhat a bank egyes szolgáltatásainak működésében az egyesülés napján és az azt megelőző, valamint követő napokban. Az informatikai átállás gördülékeny végrehajtása érdekében az MKB Bank és a Takarékbank

2023. április 27. (csütörtök) és május 2. (kedd) között nem egybefüggően, részleges és teljes bankszünnapokat tart.

Tekintettel arra, hogy a bankszünnapok időpontja egybeesik a május 1-jei munkaszüneti nap miatti hosszú hétvégével, különösen fontos, hogy a két magyar bank összes ügyfele felkészüljön arra, hogy bizonyos szolgáltatásokat csak korlátozott időtartamban vagy formában tudnak majd igénybe venni, hogy csökkentsék az esetlegesen őket érő kellemetlenségeket.

Miben is nyilvánulhat ez meg? Többek között a bankfiókok nyitvatartásában, az elektronikus csatornák elérésében, az azonnali átutalási megbízásokban - mind a küldést, mind a fogadást illetően - leállást; a digitalizált kártyahasználatban, az internetes vásárlások jóváhagyásában, az ATM hálózaton történő készpénzfelvételben pedig rövidebb kieséseket tapasztalhatunk az átállás idején. Mindazonáltal a két bank arról tájékoztatta az ügyfeleket, hogy az egyesülési hétvége ideje alatt a (POS) terminálokon történő fizikai betéti és hitelkártyás vásárlás, valamint a kereskedői kártyaelfogadó szolgáltatás (POS, VPOS) zavartalanul működni fog.

A szolgáltatások igénybevételi lehetőségeiről, valamint az egyesüléssel kapcsolatos részletekről további részleteket olvashatunk, ha az MKB oldalára kattintunk.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás