promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Végre olcsóbb lesz a magyarok egyik kedvence a boltokban – a drasztikus árcsökkenés miatt mindenki fellélegezhet
Borítókép:  Profimedia - illusztráció
Helyi Hírek
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Magyarországon az időjárás nagyon kedvezett a gabonának, így a belőle készült termékek is végre olcsóbbak lesznek.

Az utóbbi időben a többségnek elment a kedve a vásárlástól a boltokban Magyarországon. Már az is alaposan átnézi az akciós újságot, aki eddig mindig félredobta. Ez nem is csoda, mivel az élelmiszerárak alaposan elszabadultak, és abszolút nem mindegy, hogy mennyi marad a zsebünkben, ha kilépünk egy üzletből.

A legutóbbi Kormányinfón Gulyás Gergely kancelláriaminiszter bejelentette, hogy az árstopot június végéig meghosszabbítják, és hamarosan jönnek a kötelező akciók is Magyarországon. Ennek a lényege, hogy az alapvető élelmiszereket 20 kategóriába sorolják. Ezek közül minden héten egyet legalább 10 százalékos árengedménnyel kell adnia az üzletláncoknak az előző 30 nap legalacsonyabb árához képest.

Az árstop és az akciók mellé hála égnek érkezett egy másik jó hír is. Úgy néz ki, hogy a magyarok egyik kedvenc alapanyagának, a kenyérnek végre csökkenhet az ára, ami szintén alaposan elszabadult az utóbbi időben. Az idei év csapadékos időjárásának köszönhetően rekordmennyiségű gabonatermésre számítanak a gazdák, ami azt is jelenti, hogy jóval nagyobb mennyiséget arathatnak, mint amire szükség van.

Ha az olcsó ukrán búza miatt nem tudják külföldön értékesíteni a magyarországi gabonát, akkor a hazai kereskedők jelentős árcsökkentésre kényszerülnek.

Az ATV híradója megemlíti, hogy tavaly egy tonna búza még 135 ezer forintba került, idén már csak 75 ezer forint körül van az ára. Ez természetesen a pékárukra árára is nagy hatással lesz Magyarországon, úgy mint a zsemle, vagy éppen a másik nagy kedvenc, a kifli.

A csatorna megszólaltatott egy nyugdíjast is, aki drágulást vár, bár a logikáját a legtöbb kommentelő sem igazán értette. A pékek inkább bizakodnak: amennyiben a kormány által bejelentett rezsicsökkentés rájuk is vonatkozna, és valóban jelentősen csökkenne a liszt ára, szerintük akár 200, vagy 300 forinttal is csökkenhetne a kenyér ára.

Később kiderül, hogy az olcsó búza mikor fogja magával hozni az árcsökkenést Magyarországon.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás