promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Frusztráló hírt kaptak a magyar autósok, holnaptól lép érvénybe a változás
Borítókép:  Illusztráció / Profimedia
Helyi Hírek
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Ez biztos, hogy rengeteg embert fel fog bosszantani.

Rengeteg oka van annak, hogy sajnos egyre drágább az élet Magyarországon, ráadásul a fizetések egyelőre még nem igazán tudják tartani a tempót a folyamatos áremelkedésekkel, inflációval. Ennek hatására egyre többen keresik lázasan a spórolási lehetőségeket, olcsóbb alternatívákat, de sajnos megesik, hogy olyanok nem igazán vannak – egyebek között az üzemanyaggal is ez a helyzet.

A magyar autósok már szinte megszokták, hogy az 1-2 forintos árcsökkenéseknek, illetve a stagnálásnak is örülni kell a benzin, illetve a gázolaj esetében, főleg annak tükrében, hogy egyes szakértők szerint hamarosan akár az ezer forintot is elérheti az üzemanyag literenkénti átlagára. Ez a drágulás szerencsére még nem jelent meg a horizonton, de holnaptól ismét egy apró lépést teszünk felé.

Kiderült, hogy április 14-től ismét drágulni fog a benzin, ugyanis péntektől kezdve 3 forinttal lesz több a nagykereskedelmi ára, így literenként átlagosan 613 Ft-ot kell fizetniük majd érte a magyaroknak – ennek pedig biztos, hogy sokan nem örülnek, szóval érdemes még ma tankolni egyet, ha nem akarunk mélyebben a zsebünkbe nyúlni az üzemanyag miatt.

Viszont van egy apró jó hírünk is, ugyanis a gázolaj literenkénti átlagára elvileg nem fog változni, így továbbra is 585 Ft marad, vagyis most a dieselesek/dízelesek jártak jobban, és nem a benzinesek. Persze nem lehet tudni, hogy mit hoz a jövő, hiszen lehet, hogy a következő héten mindkettő olcsóbb lesz, és az is elképzelhető, hogy komoly drágulást kell majd benyelniük az embereknek – ez az állandó „játék” pedig érthető módon sokak számára frusztráló.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás