promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Közeleg a világvége - Nostradamus húsvétra várja az emberiség utolsó napját
Borítókép:  Profimedia
Helyi Hírek
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Mi köze van Nostradamusnak a húsvéti katasztrófához? Ennek nem fogsz örülni Magyarországon sem.

A világ legkülönbözőbb vallásai, illetve azok követő és hirdetői már évszázadok és évezredek óta hangoztatják elképzelésüket a világvége eljöveteléről. Különösen azóta szaporodtak meg a bizarr, emberiség végét vizionáló jóslatok, mióta a modern írásbeliség elterjedt, illetve a társadalom nagy többsége is alanyi jogon megtanult írni-olvasni. Bár érdemes hozzátenni, hogy a nagy tanok közvetítői már időszámításunk után is bőszen papírra vagy pergamenre vetették látomásukat az ember végzetéről.

Érdekesség, hogy latin és keresztény tanítók már 1000 előtt is látni és várni vélték a végítélet napját. Érdekesség, hogy az éppen kialakulóban lévő keresztény Magyar Királyság születése előtt meg kellett volna történnie a tragédiának. Ugyanis 1000. márciusára volt időzítve az első nagyobb várakozás a civilizációnk pusztulásáról, ám az szerencsére elnapolásra került. Ahogy a 2012. decemberére jósolt apokalipszis után szintén nem görbült hajunk szála sem.

Természetesen a következő évszázadokban is voltak baljós természeti vagy csillagászati előjelek, amelyek kellőképpen felcsigázták a gondolkodókat. Hol egy időszakosan megjelenő üstökös, hol egy mini-jégkorszak egy szupervulkán kitörése miatt, ám az emberiség végső pusztulása még váratott magára. Aztán ott volt ismét a kerek évszámtól való félelem, csakhogy 2000. január 1. sem hozta el az utolsó lökést számunkra, és egyelőre az utolsó anti-Krisztusnak is csak gyenge imposztorai kísértettek meg minket.

Állítólag az egyik legbiztosabbnak tartott jós, Nostradamus ugyan több látomást is ránk hagyott az utolsó napot illetően. Ezek pedig nem feltétlenül vágnak egybe, azonban egy már többször is idézett könyv, a Reader’s Digest Misztikus történetek gyűjteménye szerint egy április 25-én esedékes húsvét vasárnap pusztulunk el mindannyian. A műben az áll, hogy Nostradamus elképzelése szerint 2038-ban veszünk végső búcsút a földi léttől.  

Azonban 2038-ig még van pár esztendőnk hátra, így nem kell tartanunk a holnapután vérfagyasztó látomásától.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás