promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
A magyarok szenzációsan döntöttek, jöhet az újabb ünnepnap a naptárba - persze, ha a kormány is fontolóra veszi
Borítókép:  Profimedia
Helyi Hírek
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Az Index olvasók szavaztak, és véleményük szerint megérdemelne Magyarország egy újabb ünnepnapot karácsony alkalmával.

Éppen csak túl vagyunk a nagypénteki ünnepnapon, a mai röpke felbolydulás után aztán ismét két nap kellemes pihenés várhat ránk szeretteink körében. Ugyanis előttünk áll még az illatos és ízes húsvét vasárnap és húsvét hétfő. Aztán robogunk is tovább, és a következő munkaszüneti napunk a május 1. lesz, amely az idei évben hétfőre esik, tehát ismét lesz egy fantasztikusnak ígérkező hosszú hétvégénk. Természetesen nem lesz megállás, lévén következik majd pár héttel később pünkösd, és így tovább az év szokott menetrendje az állami és egyházi (nemzeti) ünnepekkel, illetve az ezekkel együtt járó munkaszüneti napokkal. 

Azonban régi vágya már a magyarnak az, hogy a karácsony végre háromnapos ünneppé evolválódjon, lévén december 24-én ünnepel az ország, ám sajnos aznap még sokan kénytelenek dolgozni, akár hivatali munkarendben vagy éppen a kereskedelemben és vendéglátásban is. Az illetékes szakszervezet ugyan már pár éve elérte, hogy csak délig lehessen munkáltatni Ádám és Éva szentséges napján, ám egyelőre megtörhetetlennek tűnik a multik lobbija. Ugyanis a karácsony két napja előtt még őrült roham végződik az üzletekben, ahol az emberek egymás lábát tapossák le az utolsó kilogramm kenyerekért, pontyokért és ajándékokért. Lásd az elmúlt napok szerbiai eseményeit:

A szakszervezet szerint pedig éppen ideje lenne normalizálni a helyzetet, és 2017. óta ünnepnapnak számító nagypéntekhez hasonlóan. Állítólag a Kereskedelmi Alkalmazottak Szakszervezete máris támadásba lendült, és kampánnyal igyekszik meggyőzni a kormányt a helyes irány felvételéről. Minderről az Index is cikkezett, akik gyorsan meg is szavaztatták olvasóikat a témában. 

Természetesen a szavazók véleménye egyértelmű, ugyanis 4 ezernél is többen arról döntöttek, hogy a jövőben jobb lenne egy újabb munkaszüneti nap. Viszont körülbelül 3-300 ember teljesen érdektelen a témában, illetve ugyanennyien szeretnének még egy kis bevásárlással kapkodni közvetlenül az ünnepet megelőzően. A Facebookon szintén egyértelmű a helyzet, ugyanis a kommentelők szerint is megálljt kell parancsolni december 24-re. 

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás