promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Súlyosan mérgező terméket hívott vissza a Nébih, semmiképp sem szabad elfogyasztani
Borítókép:  Képünk illusztráció. Forrás: Profimedia
Helyi Hírek
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

A népszerű italban erősen mérgező, májkárosító vegyületet találtak.

A húsvéti időszakban mindenki szeretne jókat enni és inni, azonban ilyenkor is nagyon óvatosnak kell lennünk azzal, hogy mit fogyasztunk el. Szerencsére a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (röviden: Nébih) ilyenkor is résen van és gondosan ellenőrzi a forgalomban megtalálható termékeket, ha pedig bajt talál, azonnal figyelmezteti a magyar lakosságot a veszélyre.

Az elmúlt időkben számos termékvisszahívásra került már sor és sajnos most is egy komoly veszélyre hívják fel a figyelmünket. Az egyik népszerű alkoholos ital, a Várda-Drink Zrt. által forgalmazott Szatmár keserű likőr határérték feletti béta-azaron-tartalma miatt a Nébih arra kéri a vásárlókat, hogy az alábbi azonosító adatokkal megegyező termékeket semmiképpen ne fogyasszák el.

Az érintett termék pontos adatai:

Probléma jellege: határérték feletti béta-azaron tartalom

Gyártó: Várda-Drink Zrt. (Kisvárda)

Minőségmegőrzési idő: korlátlan

1. Termék neve: Szatmár keserű likőr alk. 37,5%, 0,04 l 

Tételszám: L4025M1       

Kiszerelés: 0,04 l

2. Termék neve: Szatmár keserű likőr alk. 34,5%, 0,7 l 

Tételszám: L4521P1

Kiszerelés: 0,7 l


Kép: Nébih


Kép: Nébih

A béta-azaron növényi eredetű vegyi anyag, súlyos májkárosító hatással. A természetben megtalálható például a kálmos nevű gyógynövényben, amely az aromás gyomorkeserűk egyik fontos összetevője.

Ezen kívül egy másik termékkel kapcsolatban is találtak problémát. A Lidl Magyarország által forgalmazott Snack Day 100 grammos Gluténmentes sajtos tallér, illetve a Snack Day Gluténmentes 100 grammos medvehagymás tallér, a nevében foglaltakkal ellentétben glutént tartalmazhat, ezért a Nébih arra kéri a gluténérzékeny vásárlókat, hogy ne fogyasszák el ezeket.


Kép: Nébih

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás