promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Rendkívül veszélyes a dm terméke, azonnali lépést eszközölt a Nébih
Borítókép:  Illusztráció / Profimedia
Élet
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Hányást, hasmenést okozhat a dm népszerű bioterméke.

A szalmonella baktériumok leggyakrabban élelmiszerrel, ritkább esetben vízzel vagy piszkos kéz közvetítésével kerülnek a szervezetünkbe. Ha a baktérium bekerül, olyan tünetek jelentkezhetnek, mint a hasmenés, hányás, magas láz, de előfordul, hogy a fertőzés enyhébb tüneteket, vagy egyáltalán semmiféle tüneteket nem produkál.

Ha szalmonellás terméket eszünk vagy iszunk, akkor az elfogyasztás után 1-2 nappal már jöhetnek is a tünetek, de a hosszabb lappangási idő sem kizárt. Leggyakrabban a nyers vagy nem eléggé átsült hús és tojásételek közvetítik a kórokozót, de gyakorlatilag bármilyen ételre rákerülhet külső szennyezéssel, nyersanyagról, eszközről, személyről vagy állatról. Így aztán az alapos sütés és főzés máris megelőzheti a fertőzést, hiszen így elpusztítjuk a baktériumokat.

Most egy ilyen baktérium lehetséges előfordulása miatt hívta vissza az egyik termékét a dm, amiről a Nébih is közlést adott ki a saját honlapján. A drogéria elővigyázatosságból veszi vissza a dmBio szezámkrémet - pontosabban tahinit -, de hozzátették, hogy csak a 2025. 02. 21. és 2025. 02. 25-i lejárati dátumokkal rendelkező termékeknél áll fent a lehetősége, hogy szalmonellás; a többi dmBio szortiment terméknél nem.

A dm arra kéri a vásárlókat, hogy az érintett lejárati idejű terméket ne fogyasszák el, hanem vigyék vissza bármelyik üzletbe; vissza fogják venni. Az üzletlánc ugyanakkor nagyon sajnálja az esetet, és elnézést kért a vásárlóktól a kellemetlenségért.

Íme egy fotó a szalmonella veszélyes termékről:

(Fotó: dm)

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás