promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Nagy veszélyre figyelmeztetik a magyarokat, erről azonnal tudnod kell
Borítókép:  Profimedia - illusztráció
Helyi Hírek
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Erre kell nagyon figyelni, mutatjuk.

Az elmúlt években nagyon megsokszorozódott az adathalász levelek vagy hívások (netán SMS-üzenetek) száma az interneten, ezek olyan, csalók által elkészített weblapok, e-mailek vagy éppen egyéb üzenetek, amelyek révén kicsalhatják tőlünk az adatainkat, ha nem figyelünk. A csalóknak már nagyon dörzsölt módszereik vannak, sokszor pedig a kamuoldalak már annyira profin vannak megszerkesztve, lefejlesztve, hogy észre sem lehet venni, mikor járunk csaló weboldalon.

Persze, ha nagyon figyelünk, azonnal kibújhat a szög a zsákból, például egy-egy helyesírási hiba vagy éppen máshová tett weboldali elem, az url teljesen fura mivolta már lebuktathatná a csalások kiötlőit.

Most éppen az MVM figyelmezteti a magyarokat, ugyanis csalók élnek vissaz a cég nevével. Az ügyfelek ugyanis hamis számlaértesítőket kaphatnak, amelyeket (megtévesztve az ügyfeleket) az MVM nevében küldenek ki. De az MVM is leírja, hogy a csalók leleplezhetők, az oldaukon közzétett dokumentumban pedig nagyon hasznos tanácsokat is kaphatunk tőlük. A felvilágosító cikkben többek között azt is leírták, hogy milyen e-mailcímekről kaphatunk az MVM Next oldaláról számlíértesítőket. Tehát az MVM Next számlaértesítői kizárólag az alábbi feladóktól érkezhetnek:

  • ugyfelszolgalat@online.mvmnext.hu,
  • noreply@mvmnext.hu vagy
  • onlineugyfelszolgalat@mvmee.hu.

Az is gyanús lehet, ha az ügyfélszolgálat honlapon kérik a bankszámlaszámunkat, vagy éppen, ha nem találjuk az elektronikus levélben érkező számlákon, vagy számlaértesítőkön mindenesetben a folyószámla számot, a számla számot.

Részletesebben az MVM Next oldalán tudtok tájékozódni.

(via MVM)

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás