promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Orbán Viktor szerint így lehetne jobb egyenessel kiütni az inflációt
Borítókép:  Profimedia
Helyi Hírek
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Orbán Viktornak ma igen sűrű napja van, este pedig Brüsszelben lesz jelenése.

Ahogyan Orbán Viktor is beszámolt a Facebook oldalán, igazán tömény napja volt Magyarország miniszterelnökének, mivel reggel kormányülés volt, délután egyeztetések, este pedig már Brüsszelben volt jelenése.

A kormányfő tegnap még az e heti uniós csúcstalálkozót előkészítő videókonferencián vett részt Charles Michellel, az Európai Tanács elnökével, valamint a görög, a szlovén, a szlovák és a lett miniszterelnökkel.

Továbbra is fő téma ugyebár a háború Oroszország és Ukrajna között. Magyarország Kormánya természetesen mindig kihangsúlyozza, hogy a békét kell megteremteni, és nyitva tartani a kommunikációs csatornákat a két hadban álló fél között.

Annyi biztos, hogy Oroszország és Ukrajna utoljára tavaly március végén ült le egymással nyíltan beszélni Törökországban, azóta azonban hallani sem akarnak arról a felek, hogy béketárgyalásba kezdjenek.

Magyarország kormánya közben kiemelte, hogy hazánk egyáltalán nem készül arra, hogy átadja a lőszerkészletét Ukrajnának, mivel tűzszünetre van szükség, nem a háború meghosszabbítására.

A magyaroknak közben új horror szavuk van, és ez nem más, mint az infláció. Akár még üdítő is lehetett lemenni anno a boltba, és körbenézni, hogy milyen újdonságot találjunk magunknak vacsorára. Most már a többség csak azt figyeli, hogy ne hagyjon ott rengeteg pénzt, így csak a legalapvetőbb alapanyagokat vásárolja be, persze ezekből is kevesebbet, mint régen.

Bár már nem állunk olyan rosszul, mint az elején, de Orbán Viktor szerint a leggyorsabb inflációcsökkentő eszköz a szankciók eltörlése lenne.

„Ha a szankciókat holnap reggel megszüntetnék, az infláció mértéke egy lépésben, azonnal legalább a felére csökkenne”

- állítja kormányfő, aki hozzátette, hogy Magyarország ezt szorgalmazza.

Az infláció miatt egy kutatás szerint a magyar fogyasztók elsősorban az utazásról, az étteremlátogatásokról és az új ruházat vásárlásáról mondanak le leginkább.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás