promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Csúnyán elhasalt a forint, innen nehéz lesz felállni - Felkészülhetünk a legrosszabbra?
Borítókép:  Illusztráció / Profimedia
Helyi Hírek
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Rohamosan elkezdett gyengülni a forint, és az is kiderült, hogy ennek mi állhat a hátterében.

Ahogy azt a szakértők is elmondták, az amerikai bankrendszer súlyos problémái a világ többi részére is kihatnak, így sajnos Magyarországon is érezni lehet annak hatásait. A magyarok szinte megszokták már a folyamatos drágulást a boltokban, az orosz-ukrán háború óta egyre többe kerülnek a különböző élelmiszerek, és egyelőre úgy néz ki, hogy nem várható komolyabb enyhülés – bár néha előfordul, hogy bizonyos termékek ára lejjebb megy.

Rengetegen figyelik Magyarországon a deviza árfolyamokat, hiszen nagyon sok embert érint a forint gyengülése, illetve erősödése, akár hitel, akár vásárlás, vagy egyéb dolog miatt. A tegnapi nap folyamán többeknek is leesett az álla attól, hogy mennyit gyengült a forint, és sajnos ma reggelre csak rosszabb lett a helyzet, ez pedig kifejezetten aggasztó – és könnyen elképzelhető, hogy ez még csak a kezdet.

Kedd reggelre a forint a hó elejéhez képest 4,1 százalékkal áll gyengébben az euróval szemben; 2,7 százalékkal a dollárral szemben; illetve 6,1 százalékkal a svájci frankkal szemben – 1 euróért lassan 400 Ft-ot kell fizetnünk, míg csupán pár nappal ezelőtt ez jelentősen kevesebb volt, szóval aki várt a vásárlással az eléggé rosszul járt, főleg, ha nagy tételről van szó.

Lehetséges, hogy csupán átmeneti állapotról van szó, és hamarosan újra megerősödik a forint (legalábbis a legtöbben ebben reménykednek), de sajnálatos módon az is előfordulhat, hogy ez csak egy mélyebb bezuhanás kezdete – bár a legtöbben leginkább azon izgulnak már most, hogy a nyári nyaralások idején elfogadható legyen a helyzet, hiszen a legtöbben akkor vásárolnak devizát.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás