promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Ezt üzente a nyugdíjasoknak Orbán Viktor, így a magyar kormány fontos ígéretet tett
Borítókép:  Profimedia
Helyi Hírek
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Orbán Viktor közben délelőtt a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara évnyitóján is tartott egy beszédet.

Magyarország miniszterelnökének ismét sűrű volt a programja mostanában, ma délelőtt pedig Budapesten, a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara gazdasági évnyitóján mondta el a beszédét. Orbán Viktor itt kiemelte, hogy Magyarországnak a következő 1-2 évben szüksége lesz félmillió új munkavállalóra és e tekintetben a belső tartalékok mozgósítására kell helyezni a hangsúlyt.

Az elnök kulcskérdésként kezelte, hogy az egyetemek össze legyenek kötve a gazdasággal, ahogyan azt is, hogy Magyarországon meg kell tartani a járműipart. Orbán Viktor nagy ígéreteket tett: a rezsicsökkentett árakat képesek lesznek finanszírozni, valamint 4,7 milliónyi munkahelyet is képesek lesznek megvédeni, sőt növelni. Megemlítette, hogy hazánk elég erős ahhoz, hogy kimaradjon a háborúból, és közben az orosz energiaellátást fenn fogják tartani.

Közben a kormány egyedülálló kiadvánnyal készült a nyugdíjasoknak, ami a legtöbb helyre már eljutott Magyarországon. A magazin a JóKor elnevezést kapta, és a bulvár mellett közérdekű információkat tartalmaz minden nyugdíjast érintő intézkedésről.

A Gondosóra hirdetése után rögtön Orbán Viktor köszöntőjével találkozhatunk, ha belelapozunk a magazinba. Magyarország miniszterelnöke kiemelte, hogy kitartanak a magyar nyugdíjasokkal 2010-ben kötött szövetség mellett, és meg fogják tartani a nyugdíjak vásárlói értékét.

„2022-ben már ötödik alkalommal fizettünk nyugdíjprémiumot, az új év pedig újabb 15 százalékos emelést hozott. amely megelőlegezi a 2023-as évre becsült inflációt is. Természetesen, amennyiben – például újabb szankciók hatására – az infláció mértéke mégis változna, akkor a tavalyi évhez hasonlóan idén is ki fogjuk egészíteni a nyugdíjakat”

- idézte a magazin Orbán Viktort.

Szóval ha augusztusban a szankciós infláció magasabb lesz Magyarországon 15 százaléknál, akkor a kormány legkésőbb novemberben kifizeti a különbözetet, vagyis idén is várható nyugdíjkorrekció.

A kormány továbbra sem tervezi megemelni a nyugdíjkorhatárt. Jelenleg 20 év szolgálati idő, és 65. életév (öregségi nyugdíjkorhatár Magyarországon) betöltése szükséges az öregségi teljes nyugdíjhoz. Az öregségi résznyugdíjhoz 15 év szolgálati idő is elegendő.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás