promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Ez őrületes, akciófilmbe illő jelenetek zajlottak a magyar-román határnál
Borítókép:  Képünk illusztráció. Forrás: Profimedia
Helyi Hírek
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Korábban ilyet csak filmekben láthattunk.

Tegnap este akciófilmbe illő jeleneteket élhettek át Ártánd lakói. Az izgalmas történet a legjobb álomgyári forgatókönyveket idézte.

A Debreceni Regionális Nyomozó Ügyészség üzletszerűen és bűnszövetségben elkövetett hivatali vesztegetés elfogadásának bűntette és más bűncselekmények miatt indította el korábban a nyomozást. Ennek eredményeként március 7-én este összehangolt akciót hajtottak végre, amelyben közel 300 rendőr és ügyész vett részt.

A rajtaütés keretében 17 határrendészt és egy civil személyt vettek őrizetbe, akik a nyomozás állása alapján érintettek voltak az ügyben. A letartóztatott egyenruhások a gyanú szerint munkájuk során rendszeresen korrupciós bűncselekményeket követhettek el.

Az ügyészség tájékoztatása szerint:

„Az Ártánd, illetve Nagykereki Közúti Határátkelőhelyen szolgálatot ellátó 17 határrendész 2022 áprilisát megelőzően megállapodott abban, hogy az átkelőhelyen átutazóktól rendszeresen jogtalan előnyt fogadnak el, majd az összegyűjtött készpénzt a szolgálatot követően egymás között előre meghatározott arányban elosztják.”

A gyanúsítottak között tiszti rendfokozatú nincs, azonban az átkelőhelyeken szolgálatot teljesítő szolgálatirányító parancsnok, valamint az átkelőhely-ügyeletes érintettek a bűncselekményben. Ők pozíciójukat kihasználva a megfelelő beosztási rend kialakításával segítették az elkövetőket, a tudomásukra jutott korrupciót nem jelentették, valamint közreműködésükért cserébe részesedést kaptak a vesztegetési pénzekből.

A 18 elkövető őrizetbevételét elrendelték, a kihallgatások pedig jelenleg is folyamatban vannak.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás