promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Tücsök van a Lidl egyik termékében? - Csúnyán bekérdezett a magyar vásárló
Borítókép:  Illusztráció / Profimedia
Helyi Hírek
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Valószínűleg a hét legizzasztóbb kérdését tette fel egy magyar férfi a Lidl közösségi médiás oldalán. A veszprém megyei potenciális vásárló ugyanis egy alig odaillő témát dobott be az áruházlánc kakaójáról.

A multicégek, főleg amelyek közvetlenül hajtanak a vásárlók pénzére, gyakorta szívélyes posztokkal igyekeztetnek kényeztetni a nagyérdeműt. Már a honlapunk is felfigyelt az Aldi szellemes, pop-kulturális poénokat és tréfákat sem mellőző hadjáratára. Ám most a Lidl-t érte egy frontális támadás. Pontosabban egy férfi intézett egy olyan kérdést Magyarország egyik kedvenc boltjához, amelyre még mindig nem kapott hivatalos választ. 

Történt, hogy a gyanútlan Lidl a szokásához híven posztolt egyet, mintegy promotálva saját online akciós újságját. A Lidl Facebookját szerkesztő szakember ekkor még nem sejthette, hogy az egyébként roppant ízletes ropijukról szóló illusztráció mennyire el fogja vonatkoztatni az egyik vásárlójukat. Ugyanis a ropis kép alá egy Veszprém vármegyei férfi szívbaj nélkül odakommentelt egy teljesen más tematikába illő felvetést/kérdést:

„Az egyik termékükön a következő feliratot találtam (próbálom szó szerint idézni. »Fairtrade alapján készült ezért a felhasznált kakaó összekeverhető 50%-ban nem tanúsított kakaóval.« Milyen az a »nem tanúsított« kakaó? Ugye nem ebben is tücsök van?”

Sajnos az nem derült ki, hogy pontosan melyik Lidl-termék az, ami felkeltette a férfi gyanakvását. Annyi bizonyos csak, hogy félreértelmezte a fenntartható gazdálkodással járó kakaótermesztés, illetve a nem feltétlenül ilyen úton készült alapanyag kérdéskörét egy új szabályozóval. Ez nem más, mint, hogy a magyar kormány és az Agrárminisztérium döntésének köszönhetően ezentúl külön jelöléssel fel kell tüntetni azt, ha rovart vagy rovarszármazékot tartalmazó élelmiszerrel vagy élelmiszer-alapanyaggal van dolgunk. Az egy kontralépés volt Magyarország részéről, ugyanis az Európai Bizottság immár négy bogárfajtát engedélyezett általános, közvetlen élelmiszeripari felhasználásra, mintegy reagálva a világot érintő termelés-fenntarthatósági problémákra.

Azt természetesen érdemes hozzátenni, hogy a világ népességének alig tíz százalékát teszi ki Európa. A világ legnagyobb húsfogyasztója az Egyesült Államok, míg a legnagyobb szén-dioxid kibocsátók továbbra is India és Kína.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás