promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Hivatalos bejelentés az áramárakról, április 1-jén életbe is lép
Borítókép:  A kép illusztráció. Forrás: Profimedia
Helyi Hírek
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Aki élni akar vele, február végéig jeleznie kell.

Az Energiaügyi Minisztérium egy közleményben tudatta, hogy azok, akiknek a szerződésük szerint változó tarifákért vételezik a villamos energiát, fix árakra térhetnek át április 1-jétől. Ezzel a lehetőséggel persze nem mindenki élhet.

„A nemzetközi energiaválságban korábban sosem tapasztalt magasságokba emelkedtek az energiaárak. Az ősz óta fokozatos visszarendeződés figyelhető meg, jelenleg is a tavalyi csúcsoknál kedvezőbb szinten alakulnak az árak”

- írta közleményében az Energiaügyi Minisztérium.

Hozzátették, hogy a magyar kormány korábban a földgázszolgáltatásban nyitotta meg a változó áras szerződésekről fix árakra átállás lehetőségét. A legszélesebb ügyfélkört kiszolgáló MVM-nél több mint 700 jogosult üzleti partner juthat így rögzített árakon földgázhoz összesen több mint 7500 fogyasztási helyen. Most az áramellátásra is kiterjesztik ezt a lehetőséget, amivel a villamosenergia-szolgáltatásban is

  • a költségvetési szervek,
  • az állami gazdasági társaságok,
  • a helyi és nemzetiségi önkormányzatok, intézményeik és cégeik,
  • a közérdekű alapítványok által fenntartott felsőoktatási intézmények és
  • az egyházak

élhetnek.

Mindazok, akik a fenti kategóriákba tartoznak, és élni akarnak a fix áramáras lehetőséggel, 2023. február 28-án éjfélig, elektronikus úton nyilatkozhatnak a villamosenergia-kereskedőjük felé arról, hogy a jogosultságuk fennáll, és igénybe kívánják venni a módosított elszámolást.

Azt azonban fontos megjegyezni, hogy a rendeletben foglaltak a 2023. december 31. előtt lejáró villamos energia vásárlási szerződésekre, fix versenypiaci szerződéssel rendelkezőkre, vagy egyetemes szolgáltatásban ellátottakra nem alkalmazhatók. A fix áras időszak 9 hónapon keresztül, 2023 áprilisától december 31-ig tart majd.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás