promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Rendkívüli támogatás: milliókat oszt szét a magyar kormány
Borítókép:  A kép illusztráció. Forrás: Profimedia
Helyi Hírek
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Akár 3,5 millió forintra is pályázhatunk, de nem mindenki.

Sokakat érintő jó hírről számolt be az Agrárminisztérium hétfő reggel a hivatalos oldalán. Dr. Nobilis Márton Pál élelmiszeriparért és kereskedelempolitikáért felelős államtitkár közölte, hogy akár 3,5 millió forintra is pályázhatnak a mikrovállalkozásként működő hentesüzletek az Agrárminisztérium új felhívásának köszönhetően.

Az államtitkár elmondása szerint a magyar kormány tisztában van azzal, hogy az orosz-ukrán háború és a szankciók miatt kialakult gazdasági helyzet és energiaválság komoly akadályok és kihívások elé állítja a kiskereskedelem szereplőit, az agrártárca ezért folyamatosan vizsgálja azokat a lehetőségeket, amelyek segítséget nyújthatnak az ágazat számára.

A felhívás részletei kapcsán dr. Nobilis Márton Pál kifejtette, hogy a pályázó egyéni vállalkozó vagy gazdasági társaság lehet. A támogatással olyan mikrovállalkozások élhetnek, amelyeknek fő tevékenységi köre a hús, húsáru kiskereskedelmét fedi le. További feltétel, hogy a hentesüzlet rendelkezzen lezárt üzleti évvel, továbbá vállalja, hogy legalább 2023. december 31-ig folytatja a tevékenységét.

Fontos kikötés, hogy a pályázó a kérelem benyújtásakor nem állhat felszámolási, végelszámolási vagy kényszertörlési eljárás alatt, illetve nem rendelkezhet köztartozással. Egy vállalkozás egy pályázat benyújtására jogosult, függetlenül az általa üzemeltetett húsboltok számától.

A pályázatok benyújtására 2023. február 20-tól 2023. március 20-ig a hentestamogatas.hoi.hu linken elérhető elektronikus felületen keresztül van lehetőség.

„A kis hentesüzletek mint rövid ellátási láncok, hozzájárulnak az élelmezésbiztonság megvalósulásához, fenntartásához és emellett munkát is biztosítanak az ott élőknek. Egyszersmind ezen üzletek léte a vidék és különösen a kistelepülések népességmegtartó erejének is alapját képezik, így támogatásuk társadalmi és demográfiai szempontból is kiemelten fontos”

- fejtette ki dr. Nobilis Márton Pál.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás