promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Megrémültek a magyar boltok – itt van Gulyás Gergely nagy bejelentése is
Borítókép:  Profimedia
Helyi Hírek
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

A Gazdasági Versenyhivatal elkezdett vizsgálódni, így rögtön el is kezdtek esni az árak a magyar boltokban.

Akár még üdítő is lehetett lemenni anno a boltba, és körbenézni, hogy milyen újdonságot találjunk magunknak vacsorára. Most már a többség csak azt figyeli, hogy ne hagyjon ott rengeteg pénzt, így csak a legalapvetőbb alapanyagokat vásárolja be, persze ezekből is kevesebbet, mint régen.

Még januárban jelentette be a Gazdasági Versenyhivatal, hogy gyorsított ágazati vizsgálatot indít Magyarországon a tej és tejtermék piacán, mivel szerintük a verseny korlátozása vagy torzulása is hozzájárulhatott az árak emelkedéséhez.

Ezután érdekes módon nagyobb lett a verseny a kiskereskedelemben, és többen csökkentették az élelmiszerárakat – számolt be róla az ATV híradója. Rigó Csaba Balázs, a GVH elnöke elmondta, hogy ősszel szembesültek az első panaszokkal, ezért nem léptek hamarabb az ügyben.

Azzal Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter is egyetértett, hogy ebben az esetben vizsgálni kell, hogy vannak-e indokolatlan áremelkedések Magyarországon. Az Országos Kereskedelmi Szövetség elnöke szerint a drágulást főleg a beszerzési árak emelkedése okozta.

A jelenlegi alapvető élelmiszerekre vonatkozó árstopot 2023. április 30-ig tartja fent a kormány, de nagy kérdés, hogy ezt például megtartják-e utána. Gulyás Gergely arról is beszélt, hogy az ársapka, - melynek mielőbbi megszüntetését az Országos Kereskedelmi Szövetség is sürgeti - csak akkor kerül kivezetésre, ha mérséklődik az infláció.

A Magyar Nemzeti Bank (MNB) alelnöke Virág Barnabás azt nyilatkozta anno, hogy afféle türelemjáték is az infláció lenyomása. A szakember szerint a januári 25,7 százalékkal ez már remélhetőleg a csúcspont.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás