promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Magyarázkodik a Pick, hogy miért olcsóbb a németországi szalámijuk a hazainál
Borítókép:  Profimedia (Képünk csak illusztráció!)
Helyi Hírek
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Több oka is van a jelentős árkülönbségnek.

Érdekes folyamatok zajlanak a gazdaságban, mióta kirobbant az orosz-ukrán háború, illetve berobbant az európai energiakrízis, és ezek nyomán felpörgött az infláció. Szinte megmagyarázhatatlan dolgokat tapasztalhatunk a magyarországi boltokban is, és ezeket persze már a vásárlók sem hagyják szó nélkül.

Legutóbb például néhányan arra hívták fel a figyelmet a közösségi médiában, hogy az – idehaza a jólét egyfajta szimbólumának számító – Pick szalámi már Németországban is sokkal olcsóbb, mint Magyarországon. Tavaly októberben például idehaza 9700 forint volt kilója, míg odakint 6800, amihez még hozzátehetjük, hogy a német és magyar átlagfizetések közt is van azért némi különbség, ami tovább árnyalja a képet.

A Pénzcentrum éppen ezért megkereste a Pick Szeged Zrt.-t, hogy adjanak magyarázatot a jelenségre, amely már a magyar vásárlók ingerküszöbét is átlépte. Az egyik szerepet játszó tényező a hazai magasabb áfa, ami Németországban a szalámi esetében 7 százalék, nálunk pedig 27, de nemcsak önmagában ez.

„Pick márkanév alatt sokféle szalámi található meg a piacon, így könnyen eshetünk abba a hibába, hogy különböző típusú, illetve eltérő minőségű termékek árát próbáljuk meg összehasonlítani. Magyarországon is vannak olcsóbb Pick szalámik és drágábbak az összetételtől, az érlelési időtől, a hústartalomtól függően”

– magyarázta a gyártó, hogy miért nem jó az almát összehasonlítani a körtével. Másrészt a kereskedői gyakorlat is szerepet játszhat az eltérő árakban, Németországban nem ritka, hogy beszerzési ár alatt értékesítenek termékeket, hogy ezzel is becsalogassák a vevőket a boltokba, ez viszont Magyarországon jogszabály által tiltott. A Picknek mindenesetre nincs hatása arra, hogy a kereskedelmi partnerei milyen árrést alkalmaznak az áruinál.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás