promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Köztünk vannak az idegenek? A híres magyar csillagász lerántja a leplet az UFO-észlelésekről
Borítókép:  Profimedia
Helyi Hírek
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Rengeteg UFO-észlelésről lehet újra hallani Magyarországon is, pedig már rég nincsen X-akták láz. Kiss László akadémikus-csillagásszal beszélt erről Sváby Andrással.

Egyedül lennénk intelligens lények a világegyetemben? A tudósok többsége egyetért abban, hogy ez ki van zárva. Egyszerűen olyan hatalmas, sőt, gigantikus az univerzum, hogy valahol lennie kell hozzánk hasonlóan életnek.

Azon viszont a kutatók el szoktak mosolyodni, amikor arról olvasnak a hírekben, hogy földönkívüli lények járkálnának át hozzánk. Pedig Magyarországon is vannak UFO-észlelések. Amerikában is egyre többet lehet erről hallani, pedig az X-akták láz régóta lecsengett.

Azonban mit gondol az ufológiáról a híres magyar szakember? Sváby András Kiss László akadémikus-csillagásszal beszélgetett erről az ATV-n. Abban természetesen a kutató sem hisz, hogy a földönkívüliek itt repkednének felettünk. Azt hozzátette, hogy csillagászok sem mindig értenek egyet abban, hogy van-e intelligens élet máshol, azonban szeretnék ezt tudni, ezért is keresik.

Kiss László elmondta, hogy a Pentagon valóban ad ki UFO-jelentéseket, de már ők sem UFO-nak hívják ezeket, hanem „ismeretlen légköri jelenségnek”. A fizikus viccesen hozzátette, hogy ő lenne a legboldogabb, ha kilépne és találkozna egy földönkívülivel, mivel imádja a sci-fiket, de ez biztosan nem fog megtörténni.

Sváby András felhozta azt a példát, hogy a földönkívülieket emberszerűnek képzeljük, pedig lehetnek akár baktériumok is. Erre mondta azt Kiss László, hogy persze, akár gondolkodó sziklákat is találhatunk egyszer, de hát erre is kevés az esély.

Az UFO-téma azonban továbbra is ott van az emberek fejében, és sokan hiszik azt Magyarországon is, hogy az idegenek nem csak figyelnek minket, de lehet már rég köztünk járnak. Néha ugyebár az emberi fantázia annyira határtalan tud lenni, mint maga az univerzum.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás