promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Heti időjárás: brutális frontok csapnak le Magyarországra, és a viharos szél csak a kezdet lesz
Borítókép:  Profimedia
Időjárás
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Elköszönhetünk a nyugodt időjárástól, mert a frontok mindent felborítanak hazánkban.

Sokan nem örültek annak, hogy el kellett köszönni a rezsikímélő időjárástól, de ez sem tarthatott a végtelenségig. Hála égnek nem kíméletlenül, azonban visszatért a tél, nekünk pedig fentebb kellett tekerni a fűtést Magyarországon. Most is még erősen fagyos reggelre kell készülnünk.

Bár igazából a január így is szokatlanul enyhe volt, és ezt meg is köszönhetjük a jelenlegi helyzetben. Az időjárás azonban igazán szeszélyes lesz a jövő héttől, amit a frontoknak köszönhetünk. Akik gyűlölik a szelet, azok készüljenek fel lelkileg, mert igazán sok lesz belőle.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése szerint a hét első napján azért kisüthet a nap néhány helyen Magyarországon, de többnyire felhős lesz az idő. Hétfőn a nap második felében elszórtan fordulhat elő gyenge vegyes csapadék, nyugaton és délen az esőnek, míg északkelet felé haladva a havas esőnek, hónak van nagyobb esélye. A délnyugati szél délutántól egyre nagyobb területen nyugatira, északnyugatira fordul és megerősödik, helyenként viharos lökések is lehetnek. A legmagasabb nappali hőmérséklet 0 és plusz 7 fok között valószínű.

Kedden felhőátvonulások várhatók hosszabb-rövidebb napsütéssel, elszórtan előfordulhat zápor, hózápor. Az északnyugati, nyugati szél nagy területen megerősödik, főként az északnyugati szélcsatornában viharossá fokozódik. Hajnalban általában mínusz 4 és plusz 2 fok között alakul a hőmérséklet, de a szeles tájakon pár fokkal enyhébb lesz a hajnal. Kora délután 3-9 fokot mérhetünk, de szél miatt ezt azért kevesebbnek fogjuk érezni.

Ide kattintva megnézhetjük az Időkép térképét, hogy Magyarország bizonyos részein milyen erősségű szélre kell számítanunk.

Szerdán általában közepesen felhős időre lehet számítani, szórványosan előfordulhat vegyes halmazállapotú csapadék, zömében záporok, de Magyarország északkeleti részén hózáporok is kialakulhatnak. Az északnyugati, nyugati szél főként az északkeleti részeken erős lesz, egy-egy viharos lökés sem kizárt. A minimum-hőmérséklet általában mínusz 4 és plusz 4 fok között várható, a szeles helyek lesznek fagymentesek. A maximum 5 és 10 fok között alakul.

Csütörtökön közepesen vagy erősen felhős idő várható. Szórványosan előfordulhat vegyes csapadék, főleg északkeleten havas eső, hózápor, másutt eső, zápor. Az északnyugati szél megerősödik, ami újra viharossá fokozódhat. A minimum-hőmérséklet általában mínusz 3 és plusz 4 fok között alakul, a szeles helyek lesznek fagymentesek. A csúcsérték 3 és 9 fok között valószínű.

Pénteken felhőátvonulások várhatók, általában többórás napsütéssel. Elszórtan kialakulhat hózápor. Helyenként erős lökések kísérhetik az északnyugati, északi szelet. Hajnalban általában mínusz 6 és plusz 1, kora délután 0 és plusz 6 fok közötti hőmérsékletet mérhetnek.

Szombaton újra felhőátvonulások várhatók Magyarországon, hosszabb-rövidebb napsütéssel. Elszórtan kialakulhat zápor, hózápor. Az élénk északnyugati, északi szelet helyenként erős lökések kísérhetik. Hajnalban mínusz 5 és plusz 1, kora délután 0 és plusz 6 fok között alakul a hőmérséklet.

Vasárnap a gyakran változó felhőzetből helyenként fordulhat csak elő hózápor. Az északi, északnyugati szél élénk, helyenként erős lesz hazánkban. A hőmérséklet hajnalban mínusz 7 és plusz 1, kora délután mínusz 1 és plusz 5 fok között alakul.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás