Keresés

Elérhetőségek

Központi e-mail cím
info [kukac] promotions.hu

Szerkesztőségi e-mail cím
szerk [kukac] promotions.hu

Ügyvezető
maxi@promotions.hu

Programok beküldése
programok@promotions.hu

Rémisztő, kifordult kutyát láttak az ukrán határhoz közeli Sonkád faluban?

Rémisztő, kifordult kutyát láttak az ukrán határhoz közeli Sonkád faluban?

Helyi Hírek

Rémisztő, kifordult kutyát láttak az ukrán határhoz közeli Sonkád faluban?

Helyi Hírek

Promotions 10:10

Az igazság és a hamis legendák megkülönböztetése nem is olyan könnyű.

A kriptozoológia olyan tudomány (vagy féltudomány), amely a mitológia, illetve a szóbeszéd által leírt állatokkal foglalkozik. Tárgyköre a Loch Ness-i szörnytől a jetin át a Nagylábúig terjed, vagyis minden olyan állatig, amely rejtőzködik – vagy esetleg nem is létezik.

A halálra rémisztett szemtanúk a kriptozoológiát természetesen véresen komolyan veszik, de csak nagyon kevesünknek adatik meg az a szerencse, hogy belefussunk valahol egy rejtélyes, kihaltnak vagy csak legendának tartott lénybe.

A közelmúltban Magyarországon is nagy felzúdulást keltett a Fanyűvő észlelése, amely két fiatalember nevéhez fűződik. Mátranovák közelében találkoztak a bűzös, koszosfehér lénnyel, de aztán gyorsan kiderült, hogy csak jól megtervezett médiahackről van szó. A hazai sajtó pedig meg is ette az eléje tálalt hamis hírt, ám azóta mindenki sokkal óvatosabb az ilyesfajta szenzációkkal.

Tavaly októberben aztán ismét egy rémisztő históriát hozott le a szon.hu Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei hírportál, mégpedig az ukrán határhoz közel eső Sonkád településről, ahol állítólag egy rémisztő, kifordult kutyát láttak kóborolni. Aztán meglett a gazdája is, aki így írta le a történteket:

„Egyszer csak kifordult a kutya. Az ordító szájából előtört élénk piros belseje, majd az arca is szépen átfordult, és a fogai most már a nyershússzerű pofáján kívül helyezkedtek el. Erre megrázta magát, kicsit szűkölt, aztán újra ordibálásba kezdett. Teljesen megvadult, feltépte a kerítést, és messze elrohant.”

Az edzettebb olvasók már biztosan rájöttek, hogy ismét csak egy médiahackről van szó, amit újra a Fanyűvő kitalálói, Karmos Balázs és K. Takács Márton találtak ki, ezúttal felkérésre, a szon.hu halloweeni pályázatára. Lassan már egyfajta küldetésükké válik, hogy leszámoljanak a babonákkal és hamis legendákkal, pedig ezek teszik igazán izgalmassá az életünket.

Borítókép: Profimedia (Képünk csak illusztráció!)