promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Nem ússzák meg a Telekom-ügyfelek sem, számukra is megérkezett a rossz hír
Borítókép:  Profimedia (Képünk csak illusztráció!)
Helyi Hírek
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

A szolgáltatók sorra jelentik be a kellemetlen döntéseket.

Felfordult a világ a magyarokkal is 2022-ben, az orosz-ukrán háború, és a nyomában érkező energiakrízis, emelkedő infláció és forintgyengülés alapjaiban változtatta meg a mindennapi életünket.

A legfeltűnőbb jelenség mindenki számára alighanem az árak elszabadulása, amely nemcsak az élelmiszertermékeket érinti, de a különféle szolgáltatásokat is. Most például a Telekom jelentett be egy olyan intézkedést, amely minden ügyfelét érinti, kivétel nélkül.

„Az inflációs ráta emelkedése miatt a Magyar Telekom március 1-i hatállyal 14,5 százalékos éves inflációkövető díjkorrekciót fog végrehajtani az ügyfélszerződések tekintetében”

– értesült a Pénzcentrum, de a hír nem meglepő, hiszen a vállalat ezzel csak a konkurensek korábbi hasonló lépéseit utánozza le. Magyarázatként ugyanakkor ott szerepel mellette, hogy így a társaság havi bevételei várhatóan mintegy 3 milliárd forinttal növekednek.

Ez elvileg azt fogja elősegíteni, hogy a költségoldalon jelentkező inflációt részben ellensúlyozni tudják, ami persze az ügyfeleket inkább csak mellékesen érdekli, számukra ebből a döntésből is az jön le, hogy tavasztól megint egy kicsit nehezebb lesz az életük.

A Pénzcentrum szerint a döntés kedvező hatással lesz a Magyar Telekom 2023. évi bevételi kitekintésére. A társaság várhatóan február 22-én, a 2022. évi eredmények közzétételekor fog tájékoztatást adni az idei célkitűzések frissített értékéről.

A Vodafone egyébként 9,39 százalékos inflációkövető díjkorrekciót alkalmaz már januártól, de nem marad ki a sorból a Digi és a Yettel sem. A korrekció nem minősül az előfizetői szerződés módosításának, így az előfizetőt azzal kapcsolatosan felmondási jog nem illeti meg.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás