promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Újra lesz halálbüntetés Magyarországon? Hazánkban anno így történt meg az utolsó
Borítókép:  Profimedia - illusztráció
Helyi Hírek
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

A halálbüntetés visszaállítása alapból egy érzékeny téma, de az emberek most elmondták a véleményüket.

Nem rég tragédia történt Magyarországon, amikor múlt hét csütörtökön éjszaka riadóztatták a rendőröket egy 11. kerületi, Lecke utcai bérházhoz Budapesten. Az M1 értesülései szerint a drogteszt kábítószer jelenlétét mutatta ki az újbudai rendőrgyilkosság gyanúsítottjának szervezetében, aki elkezdett a lakóházban ajtókon dörömbölni, majd be is tört a felette lakó idős hölgyhöz.

Öt rendőr érkezett a házhoz, ebből három próbálta igazoltatni Sz. Szilárdot, akinél egy kés is volt, amit elvettek tőle. Amikor a lépcsőház világítása lekapcsolódott, akkor az teljesen megzavarta az elkövetőt, aki visszaszerezte a kést, majd rátámadt a rendőrökre.

Sajnos a 29 éves Baumann Péter nem élte túl a támadást, a helyszínen elhunyt, míg a másik két rendfenntartó könnyebb sérüléseket szenvedett.

A mostani esett újra elgondolkodtatta az embereket, hogy vissza kellene állítani a halálbüntetést Magyarországon. Az interneten rengeteg kommentelő hozza fel a témát, és be is indították velük a heves vitákat.

A Blikk olvasói is szavaztak, ahol meglepő eredmény született. Az emberek többsége, pontosabban a 84 százaléka úgy van vele, hogy Magyarországon vissza kellene állítani a halálbüntetést, míg a nemre csupán 14 százalék kattintott. A kérdésre több mint 4500 ember válaszolt.

Magyaroszgáon 1988. július 14-én hajtották végre az utolsó halálos ítéletet az előre kitervelten és nyereségvágyból elkövetett emberölés bűntette miatt elítélt, 28 éves Vadász Ernőn, akit a Budapesti Fegyház és Börtön udvarán akasztottak fel.

33 évvel ezelőtt Magyarországon az Alkotmánybíróság alkotmányellenesnek nyilvánította a halálbüntetést.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás