promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Ez az alapanyag minden konyhában ott kell legyen, de drasztikusan megdrágulhat Magyarországon
Borítókép:  Profimedia - illusztráció
Helyi Hírek
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

A magyar receptek többsége ezzel az alapanyaggal indul.

Foghatjuk a fejünket, mert úgy néz ki az infláció gyakorlatilag tényleg megállíthatatlan Magyarországon a jelenlegi helyzetben. Az adatok beszédesek, mert 44,8 százalékkal drágult az élelmiszer decemberben az előző év decemberével összevetve.

Itt olyan alapvető élelmiszerek drágultak a kétszeresére, mint a kenyér, vagy a sajt, de már a sertészsír is gyakorlatilag luxusterméknek számít, ha a régi árát nézzük.

A boltok is trükköznek, és folyamatosan emelnek a többi termék árán, mindig csak kicsiket. Ez teljesen mindegy, mert az emberek látják, hogy sokkal nagyobb a végösszeg, mint azelőtt, ráadásul alig került valami a kosarukba. Sokaknál az a taktika, hogy inkább kevesebbet vesznek valamiből, de a minőségből nem engednek.

A mostani árszabályozás, amiben ugyebár már benne van a burgonya és a tojás is, április végéig tart a jelenlegi intézkedés szerint.

Van egy alapvető termék, ami nem hiányozhat a magyar konyhából, és úgy néz ki, hogy drasztikusan megdrágulhat, és ez nem más, mint a vöröshagyma, aminek már alapból emelkedett az ára az utóbbi hónapokban.

A fruitveb beszámolója szerint figyelembe véve az európai és a lengyel kínálati helyzetet, szinte biztosra vehető a további áremelkedés a frisspiaci és a feldolgozásra szánt tételek esetében is.

Lengyelországban a betárolt készletek szintje egyértelműen alacsonyabb a tavalyinál, és hasonló a helyzet Hollandiában (ahol a hagyma már most is drágul, mert az exportőrök részéről nagy a kereslet) és több más európai országban is. 

Magyarországon a vöröshagyma nagybani ára január elején a bruttó 200-250 Ft/kg-os sávban szóródik, az import tételek ára 320-350 Ft/kg közötti.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás