promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Egy férfi több mint 4 milliárd forintot nyert lottón, aztán mindet elbukta a hülyesége miatt
Borítókép:  Profimedia - illusztráció
Élet
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Az egykori szerencsés lottónyertesnek már a bevásárlás is fennakadást okoz, pedig anno luxusautók álltak a garázsában.

Magyarországon 2020. márciusában vitték el az ötös lottó rekordnyereményét, ami 6,43 milliárd forint volt. Ennél persze vannak ettől is nagyobb szerencsések hazánkban.

Hihetetlen, de tavaly a 49. héten pénteken egy magyaré lett az Eurojackpot főnyereménye, szóval valaki forintban átszámolva több, mint bruttó 31 milliárd forinttal lett gazdagabb. Ezzel bizony be is került a 100 leggazdagabb magyar közé. Előtte nyertes szelvény Magyarországon 133 sorsolás óta nem volt.

Most azonban külföldre látogatunk, pontosabban Skóciába, ahol John McGuinness szerencsés lottónyertesként több mint 10 millió fontot nyert. Mivel ez még 1996-ban történt, ez bizony hatalmas nyereménynek számított. Az mai árfolyamon közel 4,5 milliárd forint.

A LADbible viszont arról számolt be nem olyan rég, hogy McGuinness nyereményéből mára semmi sem maradt. Előtte mindössze heti 150 fontot keresett kórházi portásként, miközben a szülei házában élt, így belevágott a luxuséletbe, de kicsit elhamarkodottan.

Azonnal megvette álmai luxusautóját, egy Ferrari Modena Spydert, majd vett egy dél-lanarkshire-i kastélyt, és egy mallorcai ház. A nagy bukást az hozta meg, amikor megvette a Livingston FC focicsapatát. Utána az egykori üzlettársa, a Livingston volt igazgatója, Dominic Keane is átrázta.

McGuinness 3 millió fontot adományozott nyereményéből családtagjainak, köztük 750 ezer fontot  a volt feleségének.

„Egy pillanatra sem bántam meg, hogy megnyertem a lottón. Csak azt bánom, hogy találkoztam Dominic Keane-nel”

- idézték a nyilatkozatát.

McGuinness garázsában anno luxusautók álltak, hogy azonban mindent elvesztett, és még a bevásárlás is gondot okoz neki. A mostani inflációban nem is csodálkozunk.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás