promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Módszeresen lottózott, 14-szer vitte el a főnyereményt egy férfi
Borítókép:  Profimedia (Képünk csak illusztráció!)
Színes
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

A tuti receptet egy matematikus dolgozta ki.

A szerencsejáték a leggyorsabb és egyben legbizonytalanabb módja a hirtelen meggazdagodásnak. Magyarországon is több millióan lottóznak abban reménykedve, hogy egyszer majd rájuk mosolyog Fortuna istenasszony, és végre dúsgazdag emberként élhetik az életüket.

Ez azonban persze csak keveseknek sikerül, sőt egy román-ausztrál matematikus döbbenetes példája azt mutatja, hogy még a szerencse is meghekkelhető, vagyis a pénzesőt felesleges a véletlenre bízni. Pedig a statisztikák szerint 4-szer nagyobb az esélye annak, hogy belénk csap a villám, mint annak, hogy telitalálatot érünk el a lottón.

A ma már visszavonult életet élő, a mesés Vanuatura költöző Stefan Mandel nem is egyszer, hanem 14-szer nyert a lottón. Tudós emberként viszonyult a témához, egy 6 lépésből álló formulát dolgozott ki a tuti siker érdekében.

Az első két alkalommal Romániában sikerült nyernie, és az egészben az motiválta, hogy legyen elég pénze ahhoz, hogy a családjával együtt elhagyhassa az akkor még Ceausescu által vezetett kommunista államot.

Előbb Izraelbe távoztak, végül Ausztráliában kötöttek ki, ahol Mandel további 12 alkalommal töltött ki telitalálatos szelvényt. Akkoriban még törvényes volt az általa kiötlött metódus, ám azóta Ausztráliában, sőt az Egyesült Államokban is törvényt módosítottak a példátlan sikersorozat miatt. Íme, a 6 lépésből álló eredeti formulája:

  1. Számoljuk ki az összes lehetséges kombinációk számát. Ha egy lottójátékban például 6 számot kell eltalálni 1 és 40 között, az közel 4 millió kombinációt jelent.
  2. Keressünk olyan lottójátékot, amelyben a főnyeremény legalább a háromszorosa a lehetséges kombinációk árának.
  3. Legyen elég pénzünk arra, hogy megjátsszuk az összes kombinációt. (Mandel egyszer 2524 befektetőt vont be maga mellé emiatt.)
  4. Nyomtasd ki a szelvényeket az összes lehetséges kombinációval. (Ez lett később törvénytelen, ma már csak bolti szelvényt lehet használni, azokat pedig irtózatos munka lenne egyenként kitöltögetni.)
  5. Dobd be a szelvényeket.
  6. Vedd át a biztos pénznyereményt.

Mandel például a rengeteg beszálló miatt egyszer az 1,3 millió dolláros főnyereményből csak 97 ezret vághatott zsebre, de az is jobb, mint a semmi. A módszere ma már tehát aligha használható, de előbb-utóbb ismét rátalál valaki, hogyan lehet kijátszani a rendszert.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás