promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Nehogy igyál a csapvízből ebben a magyar nagyvárosban – még forralás után is veszélyes elfogyasztani
Borítókép:  Profimedia - illusztráció
Helyi Hírek
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Az ivóvíz pont azután vált ihatatlanná, miután elkezdték a minőség javító beruházást a magyarországi városban, ami nagyon félrecsúszott.

Földrajzilag változó, hogy az egyes vízműveknek milyen vízbázisból, milyen minőségű nyers vízből kell egyformán tiszta ivóvizet előállítaniuk. Magyarország ugyebár elég szerencsés, mivel vízkészletei bőségesek.

A webbeteg.hu is megemlíti az egyik cikkében, hogy Magyarország nagyobb részén kiváló minőségű a csapvíz. Sokan úgy gondolják, hogy a vezetékes víz minősége nem megfelelő, de ez több kutatás és ellenőrzés során sem bizonyosodott be. Hozzáteszik, hogy sokszor nem a vízzel van baj, hanem a belső hálózat rossz állapotával.

Viszont egy magyarországi nagyváros lakóinak továbbra is az ásványvízre kell szavazniuk, mert a csapból egyszerűen képtelenség inni.

Az ATV számolt be róla az egyik cikkében, hogy Szigetváron ivóvízminőség-javító beruházás után egyszerűen zavaros a víz, és hogy ha ez nem lenne elég, még büdös is. A város lakói arról számoltak be, hogy ez a helyzet már fél éve fennáll, és nem igazán akar javulni.

A szolgáltató területi vezetője azt mondta, hogy jelenleg a felújított rendszer próbaüzeme zajlik. Kele János kiemelte, hogy a szigetvári vízproblémát az okozza, hogy vasbaktérium volt a kútbana kútban. Jelenleg mindenki azon van, hogy a problémát valahogy orvosolják.

Vass Péter polgármester elmondta, hogy a helyiek mindennapjait alaposan megkeseríti ez a helyzet. A sárga színű, büdös csapvíz főzésre és fürdésre is alkalmatlan. Az emberek folyamatosan veszik az ásványvizet, mert még fogmosáshoz is azt kell jelenleg használniuk.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás