promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Drasztikus áremelés: a Vodafone, a Telekom, a Digi, és a Yettel is drágít
Borítókép:  A kép illusztráció. Forrás: Profimedia
Helyi Hírek
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Inflációkövető áremelést jelentett be a Vodafone, a Telekom, a Digi, és a Yettel is.

Bosszantó hírt kaptak szombaton a magyar emberek: inflációkövető áremelést, vagyis díjkorrekciót vezet be több magyar internet- és telefonszolgáltató, név szerint a Vodafone, a Telekom, a Digi, és a Yettel. A 24.hu egyik olvasója jelezte, hogy a Vodafone 9,39 százalékos emelést alkalmaz nála januártól, ami azt jelenti, hogy az 5490 forintos internet havidíja 6000 forintra emelkedik, a tv-előfizetése pedig 7100 forintról 7420 forintra.

A Vodafone Magyarország megerősítette a portálnak, hogy 2023. január 2-tól automatikus díjkorrekciót alkalmaznak lakossági, egyes flottás és kisvállalati ügyfeleiknél; ez a díjkorrekció mind az otthoni, mind a mobil szolgáltatások előfizetési díjait is érinti.

Ugyancsak díjkorrekciót alkalmaz a Magyar Telekom is. A vállalat közlése szerint az ő Általános Szerződési Feltételeik még 2022 szeptemberében módosult egy olyan árkorrekciós klauzulával, amely megteremti az évenkénti, inflációkövető árkiigazítás lehetőségét. Náluk az első árkorrekcióra a KSH 2022-es éves átlagos fogyasztói árindexét tartalmazó hivatalos közleménye után 90 napon belül kerül sor, de erről majd időben fogják értesíteni az előfizetőket. Hogy pontosan mennyit fog változni a szolgáltatás ára, azt egyelőre nem közölték, de a KSH a január 13-i jelentésében azt írta, hogy 2022-ben a fogyasztói árak átlagosan 14,5 százalékkal emelkedtek.

A Yettel szintén árat emel majd, ami az új és a meglévő ügyfelekre is kiterjed majd. A Digi idén 7 éve nem változtatott az árain, ez lesz az első áremelésük 2016 óta, amiről ők is tájékoztatni fogják az ügyfeleiket. Magyarán teljesen mindegy, melyik szolgáltatónál van szerződésünk, mindenhogyan emelkedni fog a szolgáltatás díja.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás