promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Irdatlan alagút épül Magyarországon, majdnem eltűnt miatta fél Sopron
Borítókép:  Profimedia (Képünk csak illusztráció!)
Helyi Hírek
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Az M85-ös gyorsforgalmi autóút látványossága lesz.

Az M85-ös gyorsforgalmi autóúton óriási építkezések zajlanak Sopron és Fertőrákos környékén. Itt készül az úgynevezett Bécsi-dombi alagút, amely a maga 780 méteres kiterjedésével a harmadik leghosszabb lesz Magyarországon.

Az alagútpár kivitelezéséről a Magyar Építők folyamatos tájékoztatást ad, ennek ellenére viszonylag kevesen követik figyelemmel a fejleményeket. Persze, ha elkészül, akkor a gyorsforgalmi autóút ezen szakaszának áldásos szerepét minden sofőr élvezni fogja.

A Bécsi-domb érdekessége, hogy kiemelt jelentőségű természetvédelmi terület, a munkákkal tehát úgy kellett haladni, hogy a környezeti értékek egyáltalán ne sérüljenek. Tavaly júliusban az alagútpár egyik fele már átért a túloldalra, és az építkezés most újabb fontos mérföldkőhöz érkezett.

Az északi alagútjáratban ugyanis összeér a két irányból zajló fejtés: a terv ezen része a kivitelezés közben módosult, kicsit fel kellett gyorsítani a munkákat, ezért indultak meg szemben is a fúrással. A déli járatban pedig megkezdődik a végleges szerkezet betonozása, vagyis ott is jól haladnak.

A tervezők fejében meg sem fordult, hogy alagútpár helyett inkább sima bevágást készítsenek a Bécsi-dombba, mert azzal fél Sopron eltűnt volna a szakemberek szerint. A műszaki átadásra várhatóan 2024. június 30-án kerül sor, vagyis jövő nyáron akár már az autósok is kipróbálhatják a gigantikus alagutat.

Galéria ITT.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás