promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Egy kis magyar város Jézussal kapcsolatban elképesztő dolgot őriz, ami világszenzáció - íme a szoborcsoport, amelynek csodájára jár a világ
Borítókép:  Profimedia- illusztráció
Zene, Film & Kultúra
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Elképesztő, hogy mit láthatunk a település templomában.

Az elkövetkező pár nap a karácsonyról fog szólni Magyarországon is, kcisit mindenki ellibbenti magát az ünnepi hangulatba, hogy majd csak napokkal később kezdjen el foglalkozni egészen más dolgokkal. Ilyenkor mindig sokkal jobban fogékonyabbak vagyunk az ünnepi alkalommal kapcsolatos dolgokra, mint például Jézusra, és a hozzá kapcsolódó történetekre.

Kiváltképp érdekes a dolog, ha Jézus kapcsán egy elképesztően izgalmas magyarországi dologról is hallhatunk. Például arról a hatalmas művészeti csúcsteljesítményről, ami a Heves megyei kisvárosban, Gyöngyöspatán található.

A városban az egyik templom ugyanis olyan látványosságot őriz, ami Magyarországon kuriózumak számít. A Kisboldogasszony-templom már eleve a város egyik legimpozánsabb látványossága a városka szívében. A de a külcsín nem minden, hiszen a templom belbecse is felülmúlhatatlan, és mindenképpen érdeklődésre számot tartó. A templomban ugyanis található egy nyolcméter magas Jessze-fája oltár, amely Jézus családfáját ábrázolja. Ráadásul az oltáron az Énekek énekéből származó idézetek is helyet kaptak. Az oltár két szára mellett pedig két angyal is áll.

A látványosság egyedülálló a maga nemében, nemcsak Magyarországon, de a világon is, így nem is meglepő, hogy számtalan YouTube-videó is foglalkozik a templommal, és a neves látványossággal.

De nem csak ezek a látványosságok találhatók a templomban:

(Forrás: Femina)

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás