promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Orbán Viktor titkolózik – vajon mire készül Magyarország miniszterelnöke?
Borítókép:  Profimedia
Helyi Hírek
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Orbán Viktor még csak néhány részletet árult el a megbeszélésről.

Nem olyan rég Orbán Viktor egy világhírű edzővel beszélgetett, mivel a már visszavonult Fabio Capellót fogadta a Karmelita kolostorban hétfőn. A legendás szakember az M4 Sport-Az Év Sportolója Gálán is adott át díjat.

Capello több csapatot olasz bajnoki címig vezetett, az AC Milannal Bajnokok Ligáját is nyert, a Real Madriddal pedig spanyol bajnok volt. Sokan nem tudják, de az olasz szakember nagyszülei menekültként érkeztek a Baranya megyei Himesházára, ahol 1915-ben fiuk, Guerrino Péter József megszületett. Tehát Fabio Capello apai vonalon Magyarországról származik.

Az egykori edző arról is beszélt, hogy Marco Rossi szövetségi kapitány irányításával szintet lépett a magyar futball.

A Karmelita Kolostorban aztán nem állt meg az élet, mert Orbán Viktor tegnap már a Ivica Dacic szerb külügyminisztert fogadta. Magyarország és Szerbia egyszerre érzi közvetlenül és súlyosan a saját bőrén az orosz-ukrán háború hatásait, szóval mindkét fél a fegyveres konfliktus mielőbbi lezárását szeretné elérni.

Ivica Dacic Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter meghívására jött el Magyarországra. A szerb külügyminiszter később megjegyezte, hogy a gazdasági és energetikai vonatkozású kérdésekre is válaszokat kell találni a mostani válságos időben.

Szerda délelőtt már Kormányülés volt a Karmelitában, amiben Orbán Viktor szokás szerint titkolózva számolt be, hogy mire beszéltek, de részleteket nem árult el.

„A veszélyek korába léptünk. A járvány után a háborúval és a nyomában járó gazdasági- és energiaválsággal kell megküzdenünk. A nagy céljainkat azonban ebben a helyzetben sem adjuk fel: rezsivédelmi költségvetést fogadtunk el, megvédjük a családokat és elkerüljük az európai recessziót. Hajrá, 2023”

- írta Magyarország miniszterelnöke.

Hogy konkréten miről szólt a nagy egyeztetés, az a legközelebbi Kormányinfón fog kiderülni.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás