promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Időjárás: vészjelzés van érvényben Magyarországon, aztán támad az újabb front
Borítókép:  Profimedia
Helyi Hírek
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Sok helyen Magyarországon még mindig viharos szélre kell számítani.

Hiába van január, nincs az az igazi téli időjárás, és a közeljövőben sem kell kemény mínuszokra számítani, még hajnalban sem. Persze ennek rengetegen örülnek, mert a jelenlegi helyzetben tényleg sokat lehet spórolni a fűtésen.

Ma remélhetőleg a többség nem felejtette otthon az esernyőjét, mert Magyarországon több helyen elég intenzív volt a csapadék. Az esőt még sokan elviselnék, de a viharos szél is okozott kellemetlenségeket. Az Időkép nem olyan rég számolt be róla, hogy 103km/órás szél tombolt a Bakonyban, a nyugati területeken továbbra is viharos a légmozgás, szóval vészjelzés van érvényben.

A Dunántúl nagy részén és a középső területeken még mindig viharos szél várható, illetve az északkeleti megyékben lehetnek még viharos lökések. A légmozgás majd csak az esti órákban fog lecsendesedni. Ezután veszélyes időjárási jelenség nem valószínű.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése szerint ma este keleten kezdetben több helyen eshet még az eső, majd késő estétől egyre inkább a Tiszántúlra, délkeletre korlátozódik a csapadék Magyarországon. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet -3 és +6 fok között alakul. Fagypont alatti hőmérséklet leginkább az Alpokalján és az északkeleti völgyekben várható, míg a Tisza vonalánál lévő összeáramlási zóna mentén alakul enyhébben a hajnal.

Szerdán keleten, főleg a Tisza vonala mentén erősen felhős lesz az idő. A délutáni óráktól északnyugat felől előbb magasabb, majd estétől alacsonyabb szinteken is megnövekszik a felhőzet. Reggel délkeleten is megszűnik a csapadék, átmeneti csapadékszünetet követően éjszaka újabb csapadékzóna érkezik Magyarországra a frontszünet után.

Az északnyugati, északi szél napközben délire, délnyugatira fordul és fokozatosan gyengül. A legmagasabb nappali hőmérséklet 5 és 10 fok között valószínű.

A távolabbi előrejelzés szerint csütörtökön hajnalban, valamint délelőtt a Dunántúlon és középen lehet gyenge eső, délutánra a középső megyékben is eláll a csapadék. A délnyugati, illetve az átmenetileg északnyugatira forduló szelet időnként élénk lökések kísérik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet -2 és +5, a legmagasabb nappali hőmérséklet 4 és 10 fok között alakul, északnyugaton számíthatunk az enyhébb időre.

Persze ahogy láthatjátok, van ahol most is havazik Magyarországon. 

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás