promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Hamis magyar termékek a PENNY-ben? Megtévesztéssel gyanúsítják az üzletláncot
Borítókép:  A kép illusztráció. Forrás: Profimedia
Élet
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

„Álmagyar" terméket találtak a PENNY vásárlói, az üzletlánc megmagyarázta a dolgot.

A magyar vásárlók zöme igyekszik mindenből hazai terméket vásárolni, hogy ezzel is támogassák a magyar gazdaságot és a magyar termelőket. A legtöbb üzletlánc forgalmaz hazai termékeket: legyen szó akár a Tescóról, a Lidlről, az Aldiról, a Sparról, az Auchanról, vagy a PENNY-ről.

Utóbbit azonban most megtévesztéssel gyanúsította meg az egyik vásárló, aki azt állítja, hogy a PENNY „álmagyar" termékeket árul. K. Ferenc a Promotionsnek küldte el a fotókat, amiket az egyik budapesti üzletben készített egy 500 grammos, hálós lilahagymáról. Az alábbi képen jól látszik, hogy a hagyma az „Itthonról válogatva!" feliratú címkével van ellátva, a hátoldalán pedig szerepel egy egyéni vállalkozó neve is, de a származási helynek már Ausztria van feltüntetve.

„A Penny álmagyar termékeket árul! Itt ez a lilahagyma, amin rajta van a magyar zászlós címke, de mégis Ausztriából jött. Most akkor hogy is van ez? Remélem csak arról van szó, hogy ez a Bondár Attila egy Ausztriában élő magyar termelő, mert akkor fátylat rá, de ha hamis, magyarosított termékeket árulnak, akkor az a vásárlók megtévesztése. Szóval hogy is van ez, Penny?!”

– írta levelében K. Ferenc.

(Olvasói fotó)

Szerkesztőségünk megkereste a PENNY-t, hogy megkérdezzük, mi állhat ennek a hátterében. Hamar meg is érkezett a válaszuk, amiben magyarázatot adtak a dologra.

„Köszönjük az észrevételt, a téves megjelöléssel kapcsolatos hibát a PENNY kollégái is észlelték, és a vállalat haladéktalanul intézkedik a termék megfelelő jelöléssel történő ellátásáról. Fontos kihangsúlyozni, hogy a PENNY számára évek óta kiemelt cél, hogy növelje a magyar termékek számát az üzletekben.”

Az üzletlánc hozzátette, hogy a PENNY-ben jelenleg árult 2500 termék közel kétharmadát magyar beszállítók biztosítják, és azon dolgoznak, hogy ez az arány a jövőben még magasabb legyen.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás