promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Aggasztó hírt kaptak a magyar autósok: bekövetkezhet, amitől a legtöbben félnek
Borítókép:  Illusztráció / Profimedia
Helyi Hírek
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

A mostani üzemanyag drágulás szinte semmi ahhoz képest, ami hamarosan bekövetkezhet.

Amikor fixen 480 Ft/literért lehetett kapni Magyarországon az üzemanyagot, akkor nagyon sokan örültek ennek, hiszen jó volt látni, hogy nálunk nem szálltak el annyira az árak, mint a környező országokban. Bár sok helyen kényelmetlenséget okozott az esetenként előforduló üzemanyag hiány, ráadásul tudni lehetett, hogy az árstop nem tarthat örökké, és hamarosan ránk zúdul a piaci ár – és ez sajnos meg is történt.

A drasztikus üzemanyagár-növekedést érezhetően nehezen élték meg a magyar autósok, hiszen ez egyik pillanatról a másikra jelentősen megdobta a havi költségeiket, de mindenkinek el kellett fogadnia az új árakat. Most viszont sajnos van egy újabb rossz hírünk, ugyanis nagyon úgy tűnik, hogy hamarosan még jobban a zsebünkbe kell nyúlnunk, ha fel akarjuk tankolni a járművünket.

Az Erste Bank olaj- és gázipari elemzője szerint pár hónapon belül, az év második felében akár 800 Ft/liter fölé emelkedhet a benzin, illetve a gázolaj ára is – vagyis bekövetkezhet az, amitől a legtöbb magyar autós már régóta retteg, és az üzemanyag árak átléphetik a 800 Ft-os literenkénti rémálomhatárt.

Pletser Tamás szerint ez leginkább azért történhet meg, mert a jelenleg ismét a koronavírus-járvánnyal küzdő kínai gazdaság addigra kimászik a mostani gödörből, és emiatt hirtelen megint hatalmas lesz a kereslet, ami rendesen megdobja az árakat. Kína a világ egyik legnagyobb energiaimportőre, állítólag napi 11-12 millió hordó olajat, illetve évi 300 millió tonna kőszenet hoz be – vagyis egy ekkora löket valóban komoly hatással lehet majd a világgazdaságra.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás